Kézilabda
Koronczai Petra

Röplabda: utolsó esély a pontgyűjtésre az Extraliga alapszakaszában

Publikálva: 2023.02.22 Frissítve: 2023.02.21 Röplabda

A szombati győzelem után nem sok ideje maradt a lányainknak az örömre, hiszen csütörtökön újra harcba szállnak a pontokért.

A mieink soron következő ellenfele a FATUM-Nyíregyháza együttese, akikkel szemben a mérlegünk az idei Extraligában nagyon pozitív, hiszen hazai pályán ‒ december elején ‒ 3:2-re legyőztük őket. A párharcra most a nyíregyháziak otthonában kerül sor február 23-án 18:00 órától.

Az előző összecsapás óta ellenfelünk játékoskeretében kis változás is történt, hiszen huszonkét esztendős centerük, Török Petra elhagyta a klubot. A 182 centiméter magas játékost a Nyíregyházi Sportcentrum saját nevelésű játékosával pótolta, Földi Boglárka vette át a távozó helyét.

A FATUM-Nyíregyháza jelenleg a tabella negyedik helyét foglalja el, tizenhárom meccsén tizennyolc pontot gyűjtött. Míg a mieink 3:2-es sikerrel hangolódtak erre a találkozóra, addig a nyíregyháziak 3:2-re elveszítették a meccsüket a Balatonfüred vendégeként. Rendkívül fontos mérkőzés lesz számunkra, ugyanis az alapszakasz utolsó találkozója lesz, vagyis az utolsó alkalmunk arra, hogy pontokat gyűjtsünk a rájátszás előtt. Leiszt Máté és a lányok éppen így készülnek csütörtökre. 

‒ A hétvégi mérkőzés sokat kivett belőlünk, érzelmileg és fizikálisan is megterhelő ötszettes győzelem volt. A regeneráción és a megfelelő minőségű felkészülésen van a hangsúly jelenleg. A szombati győzelemmel megteremtettük az esélyt, hogy utolérjük ‒ az alapszakasz lezárása előtt ‒ az Újpestet. Szeretnénk ezt a lehetőséget megragadni és győzni Nyíregyházán.

Női Extraliga alapszakasz, 14. forduló

2023. február 23. 18:00 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium

Fatum-Nyíregyháza‒MTK Budapest

Játékvezetők: Tillmann Gy., Barabás B.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!