Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: új másodedzővel indult a nyár

Publikálva: 2022.08.26 Frissítve: 2022.08.25 Röplabda

Leiszt Máté munkáját Bene Róbert segíti.

Bene Róbert éveken át a férfi röplabdabajnokságban szerepelt játékosként, ám most változás történik az életében. Robi Szolnokon kezdett röplabdázni, majd Kazincbarcikára igazolt, ahol bajnoki döntőt is játszhatott csapatával. A kazincbarcikai szezon után visszatért Szolnokra, ott Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett. Életéből a légióskodás sem maradt ki, a német első osztályban szerepelt, amikor pedig hazatért a MAFC együttesében játszott, utolsó aktív évét pedig Dágon töltötte. Jelentős rutin és tapasztalat áll újdonsült másedzőnk mögött, ami bizonyosan kiegészíti majd Leiszt Máté munkáját a lányokkal. Robi arról beszélt nekünk, hogy mi az, amivel leginkább tudja majd segíteni a csapatot, illetve, hogyan fogadták őt játékosaink.

‒ Miért döntöttél az edzősködés mellett?

‒ Mindig is vonzott ez az oldala a röplabdázásnak, játékos-pályafutásom során is többet foglalkoztam a részletekkel, hogy mi miért történik, illetve, hogy megtaláljam azokat az összefüggéseket, mélyektől gyorsabban tudok fejlődni, és a csapattársaimnak is segíthetek. Ezeket az ambícióimat, mint másodedző jobban kiélhetem, amiből remélem a játékosok sokat profitálhatnak majd.

‒ Teljesen magad mögött hagytad a röplabdát játékosként?

‒ Igen, nem játszom az edzősködés mellett, nem is férne bele olyan szinten, amit élvezni tudnék.

‒ Hogyan fogadtad az MTK Budapestnél kínálkozó lehetőséget?

‒ Természetesen nagyon örültem a megkeresésnek, amint szóba került ez a lehetőség, egyből első számú opcióként tekintettem rá.

‒ Mi az, amiben leginkább segíteni tudod majd a játékosokat?

‒ Mivel liberó pozícióban játszottam, ezért elsősorban szeretném, ha védekezésben és nyitásfogadásban nagy segítségükre tudnék lenni, emellett próbálom majd Mátéval egyetemben a profi gondolkodásmód felé terelni őket.

‒ Hogyan fogadtak a lányok, milyen az eddigi közös munka?

‒ Jól fogadtak, voltak, akikkel már utánpótlás-válogatottakban volt szerencsém együtt dolgozni, ami igaz a Mátéval való közös munkánkra is, szóval elég gördülékenyen tudtunk belekezdeni a munkába, amit nagyon élvezek is és remélem, hogy sikeres szezon előtt állunk. Hajrá MTK!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!