Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: U13-as és U17-es első-, és másodosztályú csapataink eredményei

Publikálva: 2022.11.21 Frissítve: 2022.11.21 Röplabda

Szombaton a fiatalabbak, míg vasárnap a nagyobbak léptek pályára.

Elsőosztályú, U13-as csapatunk a Nyíregyháza és az UTE ellen játszott, a szombati nap fél sikerrel zárult.

Nyíregyháza‒MTK kék 3:0 (-8,-6,-8)

UTE‒MTK kék 1:2 (24,20,-12)

A csapat tagjai: Kindornai Viktória, Sipos Milla, Barcsa Boglárka, Szűcs Kincső, Szikla Róza, Zánkai-Laki Flóra, Major Blanka, Mihály Zille, Kovács Gabriella, Kapolyi Hanna, Gétay Georgina, Babics Lola, Bocskov Szonja, Kozma Lilla.

Edző: Benkóné Kőrös Mária

A másodosztályban versengő U13-as alakulatunk Budaörsön szerepelt két találkozón.

BDSE‒MTK 2:1 (-8,19,14)

NBARA‒MTK 3:0 (5,13,22)

A csapat edzője, Magyar Liza így értékelte a szombaton látottakat: ‒ Sajnos nagyon sok betegünk volt a héten, így szűk kerettel tudtunk kiállni a meccsre. Mindkét találkozót nagyon visszafogottan kezdtük, ezzel sajnos megalapoztuk a mérkőzéseket, de a rossz kezdés után szép játékot produkáltak a lányok.

A csapat tagjai: Nyitrai Léna, Ágoston Hanna, Jackson Alíz, Cseh Vilma, Kovács Natasa, Livják Borbála, Herczeg Kata, Bajai Boróka, Kalmár Evelin.

Edző: Magyar Liza

Az U13-asok szombati napja után vasárnap a nagyobbak voltak főszerepben. Két U17-es gárdánk harcolt meg ellenfelével. Ko Henrietta U17-esei ezen a napon játszották az alapszakasz utolsó mérkőzéseit. Első ellenfelünk a Vasas volt, velük szemben elég lassan kezdett csapatunk. Nem éreztük a pályát, az egész mérkőzés során a helyünket kerestük, így 3:0-s vereséget szenvedtünk.

Pihenőre ezúttal sem volt idő, a vereség után egyből a házigazda BVSC-vel álltunk szemben. Az első két szettet könnyedén hoztuk, de ez főként az ellenfél sorozatos hibáinak volt köszönhető. A harmadik és negyedik játszmában fordult a kocka, a BVSC jól kihasználva figyelmetlenségeinket hozta a szetteket. Az ötödik, és egyben mindent eldöntő játszmára sikerült összekapnunk magunkat, és okos, higgadt játékkal könnyedén és gyorsan lezártuk a mérkőzést, 3:2-es győzelemmel hagytuk el a pályát.

Ko Henriette az elmúlt időszakot értékelte: ‒ Sajnos nagyon hullámzó a csapat teljesítménye az elmúlt időszakban, egyedül Pogány Kata játékát tudom kiemelni, akire mindig tud támaszkodni a csapat. Bár sikerült megtartani helyünket az első osztályban, a középszakaszban pontosabb játékra lesz szükségünk, ha a döntőben szeretnénk megméretni magunkat.

A csapat tagjai: Dajka Dorka, Csenki Kata, Benedek Kata, Pogány Kata, Ujvári Nóra, Mahler Anna, Sumits Lili, Ugron Zsófia, Antosz Lea, Hargitai Viktória, Vámos Emma, Kecskés Kinga, Gellér Tímea (sérült).

Edző: Ko Henrietta

Másik U17-es egyletünk – Tüske Bence vezetésével – Tatabányán vendégeskedett. Sajnos mindkét összecsapást 3:0-ra elveszítettük.

MTK Budapest U17 fehér‒Delta Röplabda SE 0:3 (-20, -12, -13)

MTK Budapest U17 fehér‒TRSE 0:3 (-19, -19, -17)

A csapat tagjai: Urai Zsófia, Rácz Dorka, Keller Anna, Biró Eszter, Tálos Emma, Sass Léna, Márai Maja, Vida Maja, Tóth Johanna, Varga Villő, Som Csenge, Grónai Nóra.

 Edző: Tüske Bence

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!