Atlétika
Moravcsik Angéla

Röplabda: U13-as és U17-es csapataink hétvégéje

Publikálva: 2022.11.07 Frissítve: 2022.11.07 Röplabda

A szombat a kisebbeké, míg a vasárnap az idősebb gárdánk játéknapja volt.

November 5-én az U13 első- és másodosztályában versenyző együttesünk mérette meg magát. Benkóné Kőrös Máriáék a legjobbak között az MTK csarnokban találkoztak a Gödöllő és a KASI sárga gárdájával. A lányok a következő eredményekkel zárták a hazai fordulót:

Gödöllő‒MTK kék 2:1 (16,-14,12)

MTK kék‒KASI sárga 2:1 (23,-14,-11)

A csapat tagjai: Kindornai Viktória, Sipos Milla, Barcsa Boglárka, Szűcs Kincső, Szikla Róza, Zánkai-Laki Flóra, Major Blanka, Mihály Zille, Kovács Gabriella, Kapolyi Hanna, Gétay Georgina,

Edző: Benkóné Kőrös Mária

Magyar Lizáéknak nem kellett messzire utazniuk, hiszen Budaörsön csaptak össze az Emericus SE „A” és a Vasas U13 kék csapatával. Az első összecsapáson csak az etap második felére tudtak felpörögni a lányok, míg a második találkozón erős ellenféllel szemben szépen helytálltak a mieink. Mindkét meccset 2:1-re elveszítettük.

Magyar Liza a következőképp értékelte a két meccsen látottakat: ‒ Az első meccset megint fáradtan kezdtük, és sajnos csak a második szettben ébredtünk fel. A második mérkőzésen viszont nagyon szép játékkal indultak a lányok. Erős ellenfél volt a Vasas, de a meccs elején egészen szép labdamenetekkel tartottuk a lépést velük. Sajnos az utolsó szettre teljesen elfáradtunk.

A csapat tagjai: Jackson Alíz Isabelle, Jancsó Borbála, Nyitrai Léna, Ágoston Hanna, Cseh Vilma, Teremy Zsófia Tamara, Szabó Orsolya Réka, Livják Borbála, Herczeg Kata Lujza, Livják Hanga, Bajai Boróka, Kalmár Evelin.

A vasárnap pedig a két U17-es csapatunkról szólt, Tüske Bence csapata Balatonfüreden, míg Ko Henrietta lányai Gödöllőn játszottak mérkőzéseket. Utóbbi U17-es alakulatunk az elsőosztályban versenyez, és a gödöllői kiruccanás alkalmával két találkozón vett részt. Az első párharcot a vendéglátókkal vívták, a két csapat fej-fej mellett menetelt előre a harmadik szett végéig. A negyedik szettben sok nyitásfogadást elhibáztunk, amelynek következtében a gödöllőiek megléptek, és befejezték a mérkőzést, 3:1-es győzelemmel. A játékvezetők ítéletei erősen befolyásolták a végkimenetelt, hiszen apróságokon múlt minden egyes etap győzelmének sorsa.

Második ellenfelünk az UTE volt. Sajnos itt is meggyűlt a bajunk az ítélethozókkal, és a csapat is elvesztette a hitét, így az UTE hozta az első két szettet. A harmadik szettre felszívtuk magunkat és jó nyitásokkal, koncentrált játékkal könnyedén megnyertük. Sajnos a koncentráció eddig tartott, a negyedik játszmában ismét hibát hibára halmoztunk, így 3:1-re ezúttal is alulmaradtunk.

A csapat tagjai: Mahler Anna, Sumits Lili, Benedek Kata, Csenki Kata, Ujvári Nóri, Hargitai Viktória, Kecskés Kinga, Dajka Dorka, Pogány Kata, Ugron Zsófia, Antosz Lea, Vámos Emma, Gellér Tímea (sérült) 

Edző: Ko Henrietta

A másodosztályban szereplő csapatunk Tüske Bence vezérletével a hazai és a székesfehérvári gárdával csapott össze. Mindkét meccset elveszítették a balatonfüredi forduló során a mieink.

MTK Budapest U17 fehér‒ÉDRA-MÁV ELŐRE Akadémia A 1:3 (14, -12, 13, 12)

MTK Budapest U17 fehér‒SZBRA kék 2:3 (16, -21, -22, 8, 10)

A csapat tagjai: Urai Zsófia, Rácz Dorka, Keller Anna, Tálos Emma, Fáczán Nina, Márai Maja, Vida Maja, Biró Eszter Sára, Tóth Johanna, Varga Villő, Som Csenge, Grónai Nóra.

Edző: Tüske Bence

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!