Atlétika
Jankovics Dániel

Röplabda: tisztes helytállás (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.03.18 Frissítve: 2022.03.18 Röplabda

A női Extraliga rájátszás negyeddöntőjének első összecsapásán a Vasas Óbuda vendégeként szerepeltünk, és 3-0-ra kikaptunk.

Ellenfelünk az alapszakasz küzdelmeit a tabella második helyén zárta, míg mieink a hetedik pozícióban végeztek. Nem volt könnyű dolga Leiszt Máté lányainak, hiszen az a Vasas Óbuda gárdája kiváló formában van, a múlt hétvégén az MVM Magyar Kupa döntőjét megnyerve örülhettek a nyakukba akasztott aranyéremnek.

Az első szettet a hazai együttes kezdte jobban, és már 8:3-as előnyben voltak Bannister pontszerzésével. De nagyon szépen zárkóztak kék-fehér lányaink, és Tatár Gréta pontot érő sáncának köszönhetően csupán egyetlen pont mínuszban voltunk. Ezután Windisch Kinga támadása volt eredményes, ezzel egált mutatott az eredményjelző. Nemcsak egyenlítettünk, de Varga Brigitta révén már 14:15-nél nálunk volt a fór. Ugyan sikerült a hazai csapatnak visszakapaszkodni és újra átvenni az irányítást, de egyetlen percig sem nyugodhattak meg, hiszen szorosan a sarkukban voltunk. Végül 25:20-ra nyertek.

A második etapban nem adtunk nekik annyi előnyt az elején, mint az elsőben, így végig szorosan tartottuk velük a lépést. 11:9-nél Tettamanti Virág pontot érő sáncánál kettőre csökkentettük a differenciát. 16:11-nél kért vezetőedzőnk időt, ám a hazai egylet nagyobb fokozatra kapcsolt, és nem hagyta szorossá tenni ezt a szettet, így végül 25:16-ra győztek, mellyel 2-0-ra vezettek már a meccsen.

A harmadik szettben már látszott a lányokon a fáradtság, de kiválóan küzdöttek továbbra is. Sok hiányzónk ellenére derekasan helytálltak, és az etap elején ők diktálták a tempót. 7:5-nél nálunk volt az előny, ám ezután belelendültek a Vasas Óbuda lányai is, és amikor Leiszt Máté pihenőre hívta sajátjait, akkor már 11:8-as hátrányban voltunk. Ezután magabiztosan uralta a találkozót ellenfelünk, így 25:15-ös vereséget szenvedtünk.

Ezzel 3-0-ra a Vasas Óbuda nyerte az első párharcot, ezzel 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban, de nagyon szép teljesítményt nyújtottak a mieink az egy hete még kupagyőzelmet ünneplő gárda ellen. A második összecsapásra hétfőn ‒ hazai pályánkon ‒ 17:15 órakor kerül sor.

Női Extraliga rájátszás negyeddöntő, első mérkőzés

2022. március 18. 19:00, Budapest, Vasas Folyondár Jobb pálya, 113 néző

Vasas Óbuda‒MTK Budapest 3-0 (-20, -16, -15)

Játékvezetők: Horváth M., Szabó P. (Gyulai G.,Nagy Zs.)

Vasas-Óbuda: Fábián, Bannister, Zernovic, Papp, Kalicanin, Boyko. Csere: Bamba (liberó), Vezsenyi, Kump, Király-Tálas, Takács.

Vezetőedző: Athanasopoulos Ioannis

MTK Budapest: Varga, Kilyénfalvi, Boskó, Tettamanti, Windisch. Csere: Weidemann, Szalai (liberó), Borsos.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Le a kalappal a lányok előtt, nagyon sok extrát hoztak ezen a találkozón. Nagyon szépen küzdöttek, minden szett közepén volt hullámvölgyünk, ezek eldöntötték a Vasas Óbuda javára a mérkőzést. Semmi szégyenkezni valónk nincsen, készülünk a hétfői párharcra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!