Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: Tisztes helytállás a listavezető ellen

Publikálva: 2022.01.22 Frissítve: 2022.01.22 Röplabda

Alaposan megizzasztottuk a BRSÉ-t, de szettet nem tudtunk rabolni.

MTK Budapest−Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (−19, −19, −21)
Budaörs, 100 néző
Vezette: Horváth M., Sík (Kovács G., Kovács R.)

MTK Budapest: Giommarini 9, Kilyénfalvi 11, Sziládi 10, Tettamanti 2, Berkó, Tatár 11
Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Borsos
Vezetőedző: Leiszt Máté

Swietelsky-Békéscsaba: Drpa 12, Glemboczki 8, Pekárik 9, Kornienko 4, Strunjak 4, Klisura 8
Csere: Molcsányi (liberó), Karhu 3, Bagyinka, Bodnár, Szatmári
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda Extraliga nyolcadik fordulójában a százszázalékos mérleggel listavezető Swietelsky-Békéscsabát látta vendégül csapatunk. A két együttes őszi mérkőzését 3:1-re Tóth Gábor tanítványai nyerték, és a papírforma ezúttal is a viharsarkiak mellett szólt. Tovább nehezített Leiszt Máté dolgát, hogy kisebb sérülése miatt ezúttal nem számíthatott Windisch Kingára.

Remekül kezdte a 2022-es év első tétmérkőzését női röplabdacsapatunk: Leiszt Máté tanítványai abszolút pariban voltak a kiváló erőkből álló Békéscsabával. A listavezető BRSE 14:14 után tudott először „meglépni”, Leiszt Máté gyors egymásutánban ki is kérte mindkét idejét (15:18-nál, majd 15:20-nál). Hiába a mieink minden igyekezete a hajrában, rutinos ellenfelünk megőrizte előnyét a játszma végéig (19:25).
Ismét jól kezdtük a játékrészt, már 7:5-re is vezettünk, ám ezt követően ellenfelünk – egy 4-0-s rohammal – átvette az irányítást. A folytatásban sem hagytuk lerázni magunkat, sokáig egy-kétpontos távolságból üldöztük a vendégeket. A mieink lendületes, dinamikus játékkal igyekezték ellensúlyozni a Békéscsaba fizikális és rutinbeli fölényét. Leiszt Máté 15:19-nél kérte ki második idejét, ellátta pár jótanáccsal az övéit, de BRSE ezúttal sem engedte ki a kezéből a szettgyőzelmet (19:25).

A harmadik játszmára fogyni látszott a mieink ereje, vezetőedzőnk már 5:9-nél ki kellett hogy kérje első idejét. A játékrész derekán felzárkóztunk ugyan egy pontra (15:16), de ellenfelünk szinte azonnal sebességet váltott, és nagy küzdelemben ugyan, de végül lezárta a meccset (21:25).

Csapatunk legközelebb január 29-én a Szent Benedek ellen lép pályára hazai pályán.

Leiszt Máté:Mutattunk nagyon szép dolgokat, ez mindenképpen pozitív, főleg hogy Windisch Kinga ma nem tudott pályára lépni. A támadójátékunk nagyjából rendben volt, de a Békéscsaba minden játszma közepén érvényesíteni tudta erőfölényét. Ezzel együtt is azt gondolom, hogy jó úton járunk, és igyekszünk továbbra is így tenni. Gratulálok a Békéscsabának és a saját csapatomnak is!

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!