Atlétika
Jankovics Dániel

Röplabda: szoros szettekben kaptunk ki 3:0-ra a Balatonfüredtől

Publikálva: 2022.11.04 Frissítve: 2022.11.04 Röplabda

Pénteken, az első idegenbeli összecsapásra került sor, amikor a Szent Benedek Röplabda Akadémia együttesével mérték össze magukat Leiszt Mátéék.

A balatonfüredi vendégeskedés első szettjében remek játékkal indítottak a hazaiak, ám 9:9 után megtorpantak, és a mieink vették át a vezetést. 11:9-nél már ellenfelünk vezetőedzőjének kellett időt kérni, de szerencsére ez sem zökkentett ki minket a ritmusból. A végjátékba érve is tartottuk az előnyt, 23:21-nél már csak egyetlen hajsznál választott el, hogy feltegyük a pontot az i-re. Ebbe azonban a hazai gárda is beleszólt, előbb egyenlített, majd megfordítva az állást, 26:24-re győzedelmeskedett az etapban.

A második játékrészt mi kezdtük jobban, 11:6-os előnyt dolgoztunk ki. Fokozatosan csökkentették a differenciát a balatonfürediek, és az egalizálás is összejött nekik. 19:19-nél ugyan még egyenlőt mutatott az eredményjelző, de 24:22-nél már a hazaiakat választotta el egy pont, hogy két szettgyőzelemmel álljanak a találkozón.

2:0-s balatonfüredi vezetésről vághattunk neki a harmadik etapnak, ahol sorra eredményesek voltunk, és Linda Jessica pontot érő sáncával már 5:0-nak örülhettünk. A mi kiváló sorozatunk után a hazaiak is produkáltak egy ugyanilyet, így döntetlenről folytatódhatott a szett. 8:8 után Desinca Dejan lányai zsinórban négy pontot szereztek, így már 12:8-ra léptek el. Ugyan egyenlíteni még tudtunk, de fordítani nem, így ezt a szettet is nyerték az ellenfeleink.

Női Extraliga alapszakasz, 3. forduló

2022. november 4. 18:00, Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, 115 néző. 

Szent Benedek RA─MTK Budapest 3:0 (24, 22, 16)

Játékvezetők: Mezőffy Zs., Bátkai-Katona Á.

Szent Benedek RA: Grabac 1, Stijepic 15, Vacsi 3, Jankovic 8, Koleva 12, Nacsa-Pekárik 10. Csere: Balogh, Fáth (liberó), Boshnakova 4, Herbin-Bakker 3.

Vezetőedző: Desnica Dejan

MTK Budapest: Asonja 15, Szabó 9, Berkó 4, Tatár 10, Briga 3, Costa 7. Csere: Divényi (liberó), Varga.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Sok mindenen mentünk keresztül ezen a héten, és nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen kiváló mentalitással kezdtük el a mérkőzést. Apróságok döntöttek az első két szettben ellenfelünk javára. Azon leszünk, hogy a ma mutatott mentalitást tartani és kitolni tudjuk, dolgozunk majd ezen, hiszen meglesz az eredménye. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!