Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Röplabda: szombaton folytatódik az MVM Magyar Kupa (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.12.11 Frissítve: 2021.12.11 Röplabda

Női röplabdacsapatunk ellenfele a negyeddöntőben a Swietelsky-Békéscsaba együttese lesz.

A Budaörsi DSE elleni kettős győzelemmel női röplabdacsapatunk már a negyeddöntőben harcolhat a Swietelsy-Békéscsaba ellen december 11-én – szombaton – 19:00 órakor hazai közönség előtt.

A békéscsabai gárda nem ismeretlen a mieink számára, ugyanis hozzánk hasonlóan, ők is a női Extraliga szereplői, sőt hibátlan mérleggel vezetik az alapszakaszt, hét fordulót követően. A bajnokság kezdetén, október közepén már összecsapott a két fél az extraliga 2021/22-es idényében, amikor a Békés megyeiek otthonában 3:1-es vereséget szenvedtünk. Ezen a találkozón kevésen múlt a pontszerzés, ugyanis a negyedik játszmában csupán 26-24-re tudott győzedelmeskedni az éllovas.

Az MVM Magyar Kupa két párharcig tartó mérkőzésének első állomása a december 11-i hazai összecsapás, míg a visszavágóra december 18-án Békéscsabán kerül sor. A tét nem kevesebb, mint a döntőbe, vagyis a legjobb négy közé jutás.

Leiszt Máté vezetőedző beszélt a szombati mérkőzés ellenfeléről: – A békéscsabaiakkal kezdtük az évet, és velük is zárjuk. A bajnokságban az első fordulóban találkoztunk velük, azóta százszázalékos mérleggel vezetik az Extraligát. Természetesen a kupamérkőzések hangulata mindig más, mint a bajnoki összecsapásoké. A találkozón ellenfelünk számít esélyesnek, de mi mindent meg fogunk tenni, mint minden mérkőzésünkön, hogy jó játékkal búcsúzzunk az idei évben a hazai pályánktól és a szurkolóinktól.

Vicky Giommarini így készül a szombati meccsre:

MVM Magyar Kupa negyeddöntő:

MTK Budapest─Swietelsky–Békéscsaba

2021. december 11. 19:00 - Illyés-Aramis Sportcsarnok

V.: Halász T., Varjas M.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!