Atlétika
Jankovics Dániel

Röplabda: Szombathelyen jártak a szuperminik

Publikálva: 2021.04.20 Frissítve: 2021.04.20 Röplabda

Mindkét csapatunk tarolt a mezőnyében.

Két csapattal képviseltette magát klubunk a Szombathelyen rendezett szuperminitornán. Délelőtt a haladók léptek pályára, míg délután a kezdők mérték össze tudásukat.

A délelőtti, haladótornán a Vasas, illetve a Szombathely két-két együttese ellen játszottunk. Pető Rita tanítványai remekül helytálltak, csak a Vasas SC piros csapata jelentett komoly kihívást számukra. Az mieink között voltak rutinosabb játékosok is, de olyanok is, akik szeptemberben ismerkedtek meg a röplabdával. A lányok mindegyike remekül teljesített, de természetesen van még tere a fejlődésnek: vannak még apróbb hiányosságok a labdatovábbítás pontosságában, illetve a helyezkedésben, de jó úton haladunk, amit az ellenfél edzőinek elismerése is megerősített.

MTK Budapest kék (haladó): Barcsa Boglárka, Décsi Adél, Kindornai Viktória, Sándor Zorka, Sipos Milla, Soltész Villő
Edző: Pető Rita

A délutáni, kezdőtornán – büszkén állíthatjuk – nem volt ellenfelünk. A Szombathely, a Győr, a Sümeg és az Ajka volt a mieink csoporttársa. Tüske Erika tanítványai mind tudásuk legjavát nyújtották, és ezzel magasan felülmúlták a többi csapatot. A délutáni forduló tanulságait levonva azonban elmondhatjuk, hogy a játék minden elemében fejlődnünk kell még, beleértve a nyitások stabilitását, a labdatovábbítások pontosságát, és az érintések csiszolgatását is. A gyerekek edzői mindezzel együtt is elégedettek a lányok teljesítményével. Mindkét rgyüttesnél elmondható, hogy a csapategység kiváló, a lányok a pályán mindig segítik egymást, a pálya szélén pedig folyamatosan biztatják társaikat.

MTK Budapest fehér (kezdő): Babits Lola, Kovács Gabriella, Rosdy Júlia, Szűcs Kincső, Závodszky-Tóth Róza
Edző: Tüske Erika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!