Atlétika
Nagy Marcell

Röplabda: szépen halad a felkészülés, nincs már sok idő a bajnoki rajtig (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.10.06 Frissítve: 2022.10.06 Röplabda

Lányaink több edzőmérkőzést is játszottak az alapozás alatt. A hét közepén a Nyíregyháza gárdáját fogadták, és győztek.

Október 22-én startol az Extraliga, a mieink első ellenfele ‒ hazai pályán ‒ a tavalyi bajnok, Vasas Óbuda lesz. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen addig még több mint két hét áll rendelkezésére Leiszt Máténak, hogy a legjobb formába hozza sajátjait!

A felkészülési időszak nem telt eseménytelenül, augusztus vége óta több edzőmérkőzést is játszottak a lányok. Az első teszttalálkozón a Kaposvár ellen szerepeltek, majd a Vasas Óbuda alakulata ellen léptek pályára. Az edzőmeccsek szinte heti rendszerességgel szerepeltek a programban, az első kettőt a Balatonfüred elleni követte, majd az UTE csapatával is összemértük tudásunkat. Leiszt Máté és stábja tudatosan építette fel így az alapozást.

‒ Az edzések monotonitását akartuk megtörni a sok edzőmeccsel, illetve, hogy megfelelő meccsterheléssel vághassunk neki a szezonnak. Ez sikerült is, hiszen mindig próbáltunk új dolgokat gyakorolni, illetve stabilizálni a játékunkat. Szépen épülünk, a hullámzásokat pedig igyekszünk enyhíteni a kezdésre.

Szerda este újabb gyakorláson vettek részt a lányok, amikor a FATUM Nyíregyháza gárdáját fogadták. Minden etapot kiválóan kezdtek röplabdázóink, volt, hogy hat-hét ponttal is elléptünk rögtön a szett elején. Hajrázott ugyan ellenfelünk minden játszma végén, de ezen a napon a mi játékunk bizonyult pontosabbnak, így 3-1-es győzelmet arattunk.

MTK Budapest–Fatum Nyíregyháza 3-1 (20, 20, 22, -21)

Vezetőedzőnk, Leiszt Máté így értékelte a nyíregyháziak elleni összecsapást.

 ‒ Minden szettet erősen kezdtünk, így viszonylag nagy előnyt tudtunk kiépíteni. A blokkjátékunk működött ma a legerősebben, voltak ugyan még pontatlanságok, de ez természetes ebben az időszakban, van még több mint két hetünk javítani ezeken. Kiemelném továbbá a küzdést, illetve, hogy a szettek véghajráját mi bírtuk jobban erővel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!