Atlétika
Kulunics Vince

Röplabda: szép sikerek az utánpótlásban

Publikálva: 2023.02.28 Frissítve: 2023.02.27 Röplabda

Az U12-es, U15-ös csapataink mellett a legnagyobbak, az U20-asok is bajnoki fordulót játszottak.

Horváth Réka tanítványai hétközben ezúttal a Vasashoz látogattak el. Mindkét gárda két-két csapattal állt ki, így két mérkőzést játszottak az U12-es lányok. Összességében döntetlen lett a végeredmény.

Ko Henrietta így értékelte a mérkőzéseket: ‒ Nagyon sok tapasztalatot szereztünk és nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a meghívást a Vasas edzőinek Tormasi Orsolyának és Deák Ferencnek!

Csapattagok: Aszódi Lilla, Berényi Lilla, Bátori Zita, Soóky Panka, Szelei-Kiss Ajsa, Bernáth Odett, Rosdy Júlia, Bónis Ilona, Szatmári Abigél, Bendik Jázmin, Török Flóra, Tóth Lili, Daróczi Csenge

Edzők: Horváth Réka, Ko Henrietta 

Az U12-es csapataink ezen kívül hétvégén bajnoki fordulót is játszottak, Ko Henriettáék a SZOSI „A”, illetve a VASAS „B” csapata ellen léptek pályára. A Vasas ellen magabiztos 3:0-ás győzelmet arattak, míg a SZOSI csapata ellen, nagyon szoros 2:1-es vereséget szenvedtek. 

MTK Budapest kék csapata: Aszódi Lilla, Berényi Lilla, Bernáth Odett, Soóky Panna, Szelei-Kis Ajsa

Edző: Ko Henrietta 

Horváth Réka az MTK Budapest fehér együttesével Békéscsabára látogatott, ahol dupla forduló keretein belül hozták a papírformát, vagyis kétszer is megverték a DELTA Röplabda SE csapatát (3:0, 2:1), illetve kétszer kikaptak a Békéscsaba ellen.

MTK Budapest fehér csapata: Bendik Jázmin, Bónis Ilona, Daróczi Csenge, Szatmári Abigél, Sándor Zorka, Rosdy Júlia, Tóth Lili, Török Flóra 

Edző: Horváth Réka 

U15-ös gárdáink négy meccsen küzdöttek meg a sikerért, amelyből Benkóné Kőrös Mária alakulata kettő győzelmet szerzett, hiszen a Dunakeszi és a Gödöllő csapatát verte meg hazai környezetben.

VSD‒MTK Budapest kék 1:3 (22,19 22,20)

Gödöllő B‒MTK Budapest kék 0:3 (18,18, 9)

Csapat: Kecskés Kinga, Hegyi Hédi, Kurucz Anna, Egressy Róza, Lokodi Sára, Kiss Luca, Páhi-Gasparovics Róza, Frey Gréta, Temesvári Hanna, Fáczán Nina, Tisza Fruzsi

Edző: Benkóné Kőrös Mária

A másik két U15-ös összecsapást Magyar Liza egylete játszotta. A fordulónapot ugyan 3:1-es vereséggel kezdték a Tata ellen, ám a második párharcot 3:0-ra megnyerték az Emericus „B” csapata ellen.

A legnagyobb utánpótláskorú együttesünk is mérkőzéseket játszott, ők Balatonfüreden vendégeskedtek, ahol a hazai gárda és a Nyíregyháza ellen léptek pályára.

Balatonfüred‒MTK Budapest 1:3 (-24, -15, 17, -14)

MTK Budapest-Nyíregyháza 3:0 (20, 24, 18)

A lányok vezetőedzője, Tímár Edit is értékelte a két sikert: ‒ A hétvége hullámzó teljesítményt hozott, nem mindig tudtunk kellően koncentráltan játszani, de annak nagyon örülök, hogy többször fel tudtunk állni vesztett helyzetből, és a végjátékokban helyén volt a szívünk. Fontos két győzelmet arattunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!