Kézilabda
Kobela Tamara

Röplabda: Szalai Anna debütált a válogatottban

Publikálva: 2022.06.02 Frissítve: 2022.06.01 Röplabda

Liberónk először kapott válogatott meghívót, majd május 28-án tétmérkőzésen is bemutatkozhatott a nemzeti együttesben.

A megfiatalított felnőtt női röplabda-válogatott május 28-án az Arany Európa Liga találkozón Románia ellen lépett pályára az új szövetségi kapitány, Andreas Vollmer vezetésével. A párharc előtti háromhetes felkészülésen kék-fehér játékosunk, Szalai Anna is a csapattal készült, sőt a 3-2-es román győzelemmel záruló összecsapáson az együttesben szerepelhetett. Anna a válogatott meghívóról, a közös edzőtáborozásról, illetve élete első nemzeti színű mezben szerepléséről mesélt.

‒ Milyen érzésekkel töltött el a válogatott meghívó?

‒ Váratlanul ért, őszintén meglepett a megkeresés, de óriási megtiszteltetésnek éreztem és büszkeséggel töltött el. Olyan magyar játékosokkal együtt képviselhettem hazánkat, akiknek a pályafutását tisztelem, és akikre felnézek. Lehetőséget kaptam a tanulásra, fejlődésre, ezért nagyon hálás vagyok. Én az alázatos, kitartó munkában hiszek, most úgy érzem beérett a sok munka gyümölcse. Új kihívás elé állított, és még inkább motiválttá tett.

‒ Hogyan fogadtak a nemzeti együttesben a többiek?

‒ Szerencsére több játékost is ismertem, mivel játszottam már egy csapatban többükkel is (pl. Vezsenyi Adrival, Zólyomi Rebivel, Petőváry Pannival). Nagyon nyitott, kedves és segítőkész volt mindenki, mind a lányok, mind a stáb tagjai. Egy a cél, egy a feladat, talán épp ezért is gondolom úgy, hogy gyorsan kialakult a csapategység, hiszen mindenki fiatal és nagyon motivált.

‒ Milyen volt a hangulat a felkészülés alatt, hogyan zajlottak az edzések?

‒ Az edzések jó hangulatban teltek/telnek változatos, pörgős feladatokkal. Nagyon sok figyelmet fordítunk a technikai dolgokra, a kommunikációra, és hogy minél jobban összeszokjon a csapat. Egy meccsen vagyunk túl, megnéztük a hibákat, most már inkább azok kijavításán dolgozunk.

‒ Hogyan élted meg, hogy először szerepeltél tétmérkőzésen a felnőtt válogatottban?

‒ Első meccsem volt a nemzeti válogatottal úgy, hogy nem a lelátóról szurkoltam a csapatnak. Nem izgultam, nem voltam görcsös, annál inkább pozitívan hatott rám a csarnok, és a szurkolók által generált hangulat. Óriási élmény volt számomra. Az eredménytől függetlenül elégedettek lehetünk a mutatott játékunkkal, hiszen csupán három hét közös edzésre volt lehetőségünk a találkozó előtt. Véleményem szerint mindenki kellőképpen odatette magát, és a tanulságokat is levonta, így dolgozhatunk tovább gőzerővel.

Anna és a nemzeti együttes további meccseket is játszik:

Arany Európa Liga csoportmérkőzések:

2022. 06. 02. 18:00 Ukrajna‒Magyarország

2022. 06. 04. 18:00 Magyarország‒Ukrajna

2022. 06. 08. Románia‒Magyarország

Fotók: Magyar Röplabda Szövetség 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!