Kézilabda
Poczetnyik Luca

Röplabda: pont nélkül távoztunk Budaörsről

Publikálva: 2023.12.02 Frissítve: 2023.12.02 Röplabda

Csapatunk a bajnokság nyolcadik fordulójában a BDSE-Emericus otthonában kapott ki 3-1-re.

A mérkőzés elejét ugyan 7:5-ös vezetéssel kezdtük, 9:7-nél már a hazaiaknál volt az előny. Sajnos a továbbiakban sem mi uraltuk a játékot, így 18:12-nél Tüske Bencének másodjára is időt kellett kérni, aki az eltiltott Bene Róbertet helyettesítette. Változást a szünet sem hozott, 25:14-re elveszítettük az első szettet.

A második etapot szintén a budaörsiek kezdték jobban, de 8:6-os hátrány után fordítottunk, és 15:9-nél jelentős előnyre tettünk szert. Nem kellett sokat várni a tízpontos különbségre, Bánki Borka pontjával 24:14-nél meg is valósult, Kardos Bogi ütése pedig lezárta a második szettet.

A harmadik játszmában sem tudtunk felülkerekedni önmagunkon, és leküzdeni a rossz kezdések átkát, hiszen gyorsan 6:1-es hátrányt jegyezhettünk. Szerencsére a lányok egy pillanatra sem adták fel, és hatalmasat küzdve 9:8-nál már mi vezettünk. Ezután kiegyenlített volt a játék, egyik csapat sem tudott igazán ellépni, a végjátékot 19:19-es döntetlenről várhattuk. Ezután ellenfelünk zsinórban három pontot szerzett, és ugyan visszajöttünk 23:22-re, ismét két hazai pontszerzés következett, így 25:22-re alulmaradtunk.

A negyedik felvonásba összesítésben 2-1-es hátrányból mehettünk bele. Nagy volt a nyomás rajtunk, a budaörsiek pedig teljes erővel robogtak előre, 10:4-re vezettek. A mieink még utolsó erejüket is mozgósítva három pontra visszajöttek, de ezután ismét rákapcsolt ellenfelünk és állandósult az ötpontos különbség.  Csapatunknak ez sem szegte kedvét, 23:21-re újra visszakapaszkodtunk, de a hazaiak le tudták zárni a szettet 25:21-re, és ezzel övék lett a győzelem. 

Női NBI alapszakasz, 8. forduló

2023. december 02. 19:30, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 102 néző.

BDSE-Emericus‒MTK Budapest 3-1 (-14, 14, -22, -21)

Játékvezetők: Halász T., Barabás B.

BDSE-Emericus: Pisák F. 18, Katona 8, Horváth 11, Drávecz 6, Pisák L., Hernády 7. Csere: Ujvárosi, Berkó (liberó), Kiss 1, Pásztor, Flach.

Vezetőedző: Ujvárosi Levente

MTK Budapest: Kollár 4, Bánki 8, Endrődi 2, Jakab 2, Kardos 16, Briga 5. Csere: Divényi (liberó), Kindrusz 5, Vigh 5, Réthelyi 2, Darvas.

Vezetőedző: Tüske Bence

Bene Róbert: ‒ A körülmények rányomták a bélyeget erre a találkozóra, csak kisebb szakaszokban tudtunk kilépni ebből, sajnálom nagyon ezt a mérkőzést. Ebben a naptári évben két meccset játszunk még, megpróbáljuk kihozni ezekből a maximumot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!