Atlétika
Jankovics Dániel

Röplabda: parázs hangulatú meccsek következnek

Publikálva: 2023.04.07 Frissítve: 2023.04.07 Röplabda

Az alapszakaszban nem tudtak legyőzni minket az újpestiek, és ezt a tendenciát folytatnák a rájátszás 5-8. helyéért is.

Az UTE ellen folytatódik a mieink számára az Extraliga rájátszása, az 5-8. helyért. A három nyert mérkőzésig tartó párharc első állomására április 8-án, szombaton ‒ 19:00 órától ‒ a lila-fehérek hazai pályáján kerül sor.

Leiszt Máté alakulata a negyeddöntő során a Vasas Óbuda csapatával került szembe, ahol a fővárosi piros-kékek 3-0-ra eldöntötték az elődöntőbe jutást. Az UTE pedig a Szent Benedek RA ellen harcolt meg, és az egyik találkozón csak 3:2-re kaptak ki, de meccset nyerni nekik sem sikerült, így összesítésben ‒ a mi párosunkhoz hasonlóan ‒ 3-0-s vereségükkel zárult a negyeddöntő.

Az idei év alapszakaszából nagyon jó emlékeink vannak a lila-fehérekről, hiszen november végén Budaörsön 3:1-re nyertünk, míg a visszavágón ‒ február közepén ‒ az UTE röplabdacsarnokból távoztunk 3:2-es győzelemmel. Leiszt Máté nagyon nagy csatát vár a rájátszás ezen körében. 

‒ Jól sikerült a felkészülésünk a párharcra. Most a bajnokság azon szakaszában vagyunk, amikor csak az számít, hogy mi az eredmény. Van nyomás mindkét csapaton, ezért parázs összecsapásokra számítok, és mi ennek tudatában készültünk.  Jó dolog,  hogy az alapszakaszban kétszer nyertünk, de a rájátszás teljesen más lesz. Fontos lesz a szurkolóink jelentléte és biztatása, ami az alapszakaszban is hozzásegített minket a győzelmekhez idegenben és hazai pályán egyaránt.

A találkozót a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Női Extraliga rájátszás, 5-8. helyért, első mérkőzés

2023. április 8. 19:00 Budapest, UTE Röplabda Csarnok

UTE‒MTK Budapest

Játékvezetők: Ujházi M., Bátkai-Katona Á.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!