Tenisz
Babos Tímea

Röplabda: osztályozó meccsek és debütálás élesben

Publikálva: 2022.11.28 Frissítve: 2022.11.28 Röplabda

Benkóné Kőrös Mária, Magyar Liza, Ko Henrietta és Horváth Réka irányításával zajlottak a hétvégi utánpótlásmeccseink

Két U15-ös csapatunk osztályozó mérkőzéseket játszott vasárnap, az MTK Budapest Röplabdacsarnokban. Benkóné Kőrös Mária lányai ‒ MTK Budapest kék ‒ és Magyar Lizáék ‒ MTK Budapest fehér ‒ is két-két meccsen szerepeltek. Sajnos mindkét gárda győzelem nélkül zárta a napot.

A részletes eredmények:

MTK Budapest kék‒DKLSN „A" 3:1 (23,-21,-9,-15)

Vasas kék–MTK Budapest kék 3:0 (-6,-15,-23)

MTK Budapest fehér‒ÉRDRA-MÁV Előre Akadémia A 1:3 (-12, -14, 20, -29)

VESC fehér‒MTK Budapest fehér 3:0 (-9, -10, -13)

MTK Budapest kék csapat tagjai: Kecskés Kinga, Kelemen Lotti, Lokodi Sára, Kurucz Anna, Egressy Róza, Csuta Leila, Feng Zitong, Hegyi Hédi, Páhi-Gasparovics Róza, Liszka Alma, Fácán Nina, Tisza Fruzsina, Temesvári Hanna.

Az MTK Budapest fehér csapat tagjai: Lozovsky Ester Elizabeth, Nagy Liza Kata, Barna Luca, Buzder-Lantos Nóra, Kamber Teodóra, Kozma Anna Róza, Gémesi Norma, Muszkás Lili, Szálka Dorottya, Németh-Bedike Zoé, Bíró Eszter Sára, Rácz Dorka, Szrebro Zoé Júlia, Nagy Alexandra Nina.

U15-ös alakulatainkon kívül az U12-esek is harcba szálltak a győzelmekért. A legkisebb röplabdás lányaink állhattak pályára, az MTK Budapest Kék csapata Békéscsabán meccselt.  Az U12-es bajnokságban szereplő gyerekek nagy része most először lépett pályára „igazi” ellenfelekkel szemben.

A békéscsabai lányok rutinosabbaknak és ügyesebbeknek bizonyultak, így 3:0-ás vereséget szenvedtünk ellenük. A Nyíregyháza csapatát viszont sikerült megvernünk 2:1 arányban, ami a jó nyitássorozatainknak volt köszönhető. Nagyon sokat kell még tanulni és gyakorolni, de indulásnak ez nagyon szép eredmény volt

Csapat: Aszódi Lilla, Berényi Lilla, Bátori Zita, Bernáth Odett, Soóky Panka, Kövesdi Petra.

Edző: Ko Henrietta

Ko Henriettáék mellett másik U12-es csapatunk Horváth Réka vezetésével lépett pályára. Vasárnap rendezték meg az U12-es bajnokság első fordulóját. Az MTK fehér csapatával Szombathelyre utazott a tréner. Ahhoz képest, hogy több játékosnak is ez volt élete első mérkőzése, szépen vették az akadályokat a lányok. 

Az első meccsen a SZOSI csapata ellen léptünk pályára, az elején nagyon izgultak a lányok, így döcögősen indult a kezdés. A második szettben szépen belejöttek a játékba, de ez is kevésnek bizonyult a szombathelyi lányokkal szemben, így a mérkőzést ők nyerték 3:0-ra. 

A második meccsen az UTE csapata ellen játszottunk, ez egy kiélezettebb meccsnek nézett ki, mivel korban és technikailag is közelebb állt a két csapat egymáshoz, mint előző ellenfélnél. Az eredmény is ezt mutatja, hiszen 2:1-re nyertünk ezen a mérkőzésen. Így az első forduló mérlege: egy győzelem, egy vereség.

Horváth Réka: ‒ Hasznos volt ez a torna, mert egyértelművé vált számomra, hogy miben kell sokat fejlődnünk még, de ha a lányok megtartják ezt a lelkesedést, akkor könnyedén fog menni a közös munka. 

A csapat tagjai: Bónis Ilona, Sándor Zorka (CSK), Szatmári Abigél, Tompa Eszter, Tóth Lili, Török Flóra. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!