Karate
Hárspataki Gábor

Röplabda: nem tudtuk feltenni a pontot az i-re (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.05.04 Frissítve: 2022.05.04 Röplabda

3-0-s vereséget szenvedtünk az Extraliga rájátszás hetedik helyéért folyó párharc harmadik mérkőzésén a DVTK ellen.

A hétköznap esti időpont ellenére benépesült az Illyés-Aramis Sportcsarnok, ám nem csak a mi szimpatizánsaink voltak kíváncsiak az összecsapásra, hanem a diósgyőri gárdát is több szurkoló elkísérte, hogy meghosszabbítsák a párharcot.

Ismerősen kezdődhetett ez a hazai mérkőzés is számunkra, ugyanis hasonlóan nagy motivációval és lendülettel kezdett ellenfelünk mint az első mérkőzésen, olyannyira, hogy 6:2-es hátrányban Leiszt Máténak kellett máris rendbe tennie a sajátjait. Ám a rövid szusszanás után is tovább növelte előnyét ellenfelünk, így mesterünknek másodjára is időt kellett kérnie hatpontos mínuszban.

Úgy tűnt, a vendégszurkolók drukkolása, illetve a találkozó óriási tétje rányomta bélyegét a játékunkra az első szettben, ugyanis a DVTK lányai magabiztosan uralták a mérkőzést 19:10-es állásnál. Hatalmas hátrányból igyekeztünk zárkózni, Tettamanti Virág ásznyitását követően a piros-fehérek kértek időt, ekkor 23:17-et mutatott az eredményjelző javukra. Az etapot a stressz jellemezte részünkről, a nagy mínuszt nem tudtuk ledolgozni, 25:18-as vendégsikerrel ért véget az első szett.

A DVTK-s lányok első szettben összeszedett magabiztossága úgy tűnt, a másodikban is uralkodik a pályán, de a mieink nagyon harcoltak a mérkőzésen. Négypontos hátrányból hoztuk vissza magunkat kettőre, amikor nálunk volt a nyitás joga, de elhibázott kísérletet követően újra a vendégek diktálták a tempót. 13:8-nál ‒ DVTK előnyben ‒ Leiszt Máté hívta magához tanítványait. Meggyűlt a bajunk ellenfelünk támadásaival, pedig csúsztak-másztak játékosaink minden egyes labdára. Az etapot 25:17-re a DVTK gárdája nyerte.

Ez a forgatókönyv teljes hidegzuhanyként ért mindenkit, ugyanis ellenfelünk már 2-0-ra vezetett a találkozón, csupán egyetlen szettgyőzelemre volt a meccs megnyerésétől. Ahogy szokott lenni, ilyenkor sem a háló, sem a blokkról lepattanó labdák nem jó térfélen landolnak. 6:2-es hátrányban kezdtük a találkozó harmadik felvonását.

Többször is egy pontra közelítettük meg ellenfelünket, de egyenlíteni nem sikerült, egészen 13:13-as állásig. A várva várt vezetés 16:15-nél meg is valósult, azonnal pihenőt kért a vendégek trénere. Az időkérés elérte célját, visszavették a vezetést riválisaink, 19:16-os fórban voltak. Nem engedték ki kezükből sem a szettet, sem a találkozó sorsát, így 3-0-ra diadalmaskodtak a harmadik összecsapáson.

Összesítésben továbbra is mi vezetünk 2-1-re, a negyedik találkozóra Miskolcon kerül sor május 7-én, szombaton 18:00 órától.

Női Extraliga rájátszás 7. helyért, harmadik mérkőzés

2022. május 4. 20:15, Budapest, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 99 néző. 

MTK Budapest‒DVTK 0-3 (-18, -17, -21)

Játékvezetők: Ujházi M., Soltész R. (Kaposvári G., Varga A.)

MTK Budapest: Kilyénfalvi 9, Sziládi 8, Tettamanti 3, Berkó 1, Windisch 7, Tatár 11. Csere: Szalai (liberó), Boskó, Borsos, Weidemann.

Vezetőedző: Leiszt Máté

DVTK: Szajkó 7, Kiss 2, Kalmár 5, Egri 3, Sylejmani 19, Baidiuk 16. Csere: Kundrák (liberó), Godó.

Vezetőedző: Gaitanakis Leonidas

Leiszt Máté: ‒ Szombaton újra megpróbáljuk lezárni a párharcot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!