Vívás – kard
Szatmári András

Röplabda: nagyon nem megy nekünk a MÁV ELŐRE SC-ST. Solar ellen

Publikálva: 2023.01.28 Frissítve: 2023.01.28 Röplabda

A hazai pályán elszenvedett 3:0-s vereség után idegenben is kikaptunk a székesfehérváriaktól.

Óriási lendülettel kezdett a hazai csapat, ami rögtön az álláson is meglátszott, hiszen 5:1-re léptek meg. Leiszt Máténak nem is volt ínyére, ahogy alakulata a meccset indította, így azonnal időt is kért. Sajnos a folytatásban sem tudtunk közelebb zárkózni, sőt 17:7-nél már tíz pont volt a hátrányunk. Ezzel a nagy különbséggel a székesfehérvári gárdának adtuk az első szettet, 25:17-re nyerték.

A második játszma már sokkal nyíltabb küzdelmet hozott, sőt mi kaptuk el jobban a rajtot, 3:1-re vezettünk Linda Jessica és Tatár Gréta pontjaival. A hazaiak nem hagyták magukat leszakítani, sőt vissza tudtak zárkózni egálra, ettől kezdve pedig szoros állás mellett haladt tovább a találkozó. 13:12-es hazai vezetés után zsinórban három pontot szereztünk, előbb Linda Jessica egyenlített, majd Berkó Lili sánca és Tatár Gréti ász nyitása már a vezetést jelentette számunkra.

Nagy Fanni – korábbi játékosunk – vezetőedző időkérése felrázta ellenfelünket, nemcsak egyenlítettek, de 19:16-nál ők örülhettek az előnynek. 19:16-ról pedig 21:16-ra módosították az állást, ezzel az előnnyel nagyot léptek előre a második szett győzelméért. Leiszt Máté kétszer is időt kért, és a második után a lányok óriásit küzdve két pontra zárkóztak vissza. Sajnos ez sem volt elég, hogy megakadályozzuk a második etap fehérvári sikerét, 25:20-ra nyertek a hazaiak.

A harmadik szettett a mieink kezdték lehengerlően, hiszen 4:1-es előnnyel indítottunk. A vezetést innentől kezdve nem engedtük ki a kezünkből, 18:11-nél már hét ponttal vezettünk. Ez a nagy fór ledolgozhatatlan volt ellenfelünk számára, és egy szemernyi kétség sem volt, hogy ezt a szettet csak mi nyerhetjük. Így is lett, 25:18-as sikert értünk el.

2:1-es hazai vezetésről folytatódott a párharc, ahol először kétpontos előnybe ellenfelünk tudott kerülni, ám ez korántsem tartott hosszú ideig, ugyanis 7:7-nél egyenlő volt újra. 15:12-es állásnál mi voltunk lemaradva ellenfelünktől, de 17:17-nél újra egál volt. Heroikus folyt ezért a szettért, hiszen döntő fontosságú volt a pontokat tekintve. 21:20 után állva hagytak minket a vendéglátóink, és zsinórban szerzett négy ponttal eldöntötték a mérkőzés sorsát.

Női Extraliga alapszakasz, 10. forduló

2023. január 28. 18:30, Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ, 100 néző.

MÁV ELŐRE SC-ST. Solar‒MTK Budapest 3:1 (-17, -20, 18, -20)

Játékvezetők: Varjasi M., Mezőffy Zs.

MÁV ELŐRE SC-ST. Solar: Dvoracek 22, Gilfillan 9, Karnitskaya 13, Tóth 14, Szabó 6, Dolotova Csere: Kovács (liberó), Kiss 1, Narancic, Ertz. 

Vezetőedző: Nagy Fanni

MTK Budapest: Asonja 12, Szabó 10, Berkó 7, Briga 2, Tatár 12, Costa 14. Csere: Divényi, Weidemann (liberó), Varga 2, Garai. 

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒  A kulcs az első szett lett volna, ahol ellenfelünknek összejött minden, nekünk meg nagyon nem. Ezután teljesen lefagytunk, nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel. Csak magunkat okolhatjuk a mai vereségért, és nagyon értékes hat pontot veszítettünk a bajnokságban a MÁV ELŐRE SC-ST. Solar ellen. Dolgoznunk kell tovább, hogy a céljainkat meg tudjuk valósítani. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!