Atlétika
Nagy Marcell

Röplabda: Nem adtuk olcsón a bőrünket (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.03.01 Frissítve: 2021.03.01 Röplabda

Álomröplabdával kezdtük a mérkőzést, de végül ránk tudta erőltetni akaratát a Kaposvár.

MTK Budapest–1. MCM-Diamant Kaposvár 1:3 (13, –16, –20, –15)
Aramis SE Futsalcsarnok, zárt kapus
Vezette: dr. Árpás, Soltész

MTK Budapest: Szerencsés-Miklai 13, Papp O. 10, Vezsenyi 18, Godó 6, Kilyénfalvi 11, Durst 3
Csere: Szalai A. (liberó), Lesi 1, Berkó
Vezetőedző: Leiszt Máté

1. MCM-Diamant Kaposvár: Harcsenko 17, Király-Tálas 4, Klisura 16, Bodovics 2, Helics 20, Szűcs K.
Csere: Szpin (liberó), Matics 6, Kump
Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics
Az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapatát láttuk vendégül vasárnap este, a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén. Az elsőt 3:0-ra nyerték meg Szasa Nedeljkovics tanítványai, és a papírforma ezúttal is a somogyiak mellett szólt.

Elképesztő formában kezdtük a mérkőzést a magyar válogatott játékosokkal és nemzetközi szinten is jegyzett légiósokkal felálló Kaposvár ellen: Szasa Nedeljkovics előbb 6:1-nél, majd 9:1-nél is időt kért, mert tanítványai egész egyszerűen nem találtak fogást csapatunkon. A két játékmegszakítás sem törte meg a mieink lendületét, a folytatásban is lendületesen és magabiztosan röplabdáztunk, esélyt sem adtunk a vendégeknek (25:13).

A második szettre „megérkezett” a meccsbe a bajnoki cím egyik fő esélyesének számító Kaposvár. 9:9-ig tudtuk tartani a lépést Bodovics Hannáékkal, ám ezt követően Olena Harcsenko vezetésével nyolcat számolt ránk a vendégcsapat. Leiszt Máté igyekezett cserékkel felrázni övéit, de a felzárkózáshoz ez már nem volt elég, egyenlített a Diamant (16:25).
A harmadik játszma ismét kiegyenlített játékot hozott. 10:10 után ugyan meglépni látszott a vendégcsapat (11:14), de innen még volt visszaút: visszajöttünk a meccsbe, így fej fej mellett érkeztünk a hajrához (19:19). Az ezt követő nyitásrontás, majd egy erősen vitatható játékvezetői ítélet azonban megpecsételte sorsunkat, így átvette a vezetést a Kaposvár (20:25).

Az utolsó szettben elfáradni látszottak Leiszt Máté tanítványai, illetve a lelkesedésünk is alábbhagyott. A vendégek ezzel szemben egyre inkább elkapták a fonalat, és rá tudták erőltetni akaratukat a mieinkre. 23 perc alatt megnyerte a játszmát a Kaposvár, amely így kényelmes helyzetből várhatja a harmadik mérkőzést (15:20).

A párharc harmadik felvonását március 7-én rendezik a Kaposvár Arénában.

Leiszt Máté:Ég és föld a különbség a mai és mondjuk a legutóbbi, UTE elleni vereség között, nagyon rendben volt a lányok hozzáállása. Végig küzdöttünk, volt tartása a csapatnak. Az első szettben álomjátékot produkáltunk, ezt a formát kell a jövőben állandósítanunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!