Atlétika
Magyari Zoltán

Röplabda: nagyot küzdöttünk, de kikaptunk a Balatonfüred ellen

Publikálva: 2021.10.25 Frissítve: 2021.10.26 Röplabda

Nem sikerült a bravúr, de a második szettben megszorongattuk a Szent Benedek Röplabda Akadémiát.

Női Extraliga, alapszakasz, 2. forduló

Szent Benedek Röplabda Akadémia–MTK Budapest 3:0 (17, 23, 10)
Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

Szent Benedek Röplabda Akadémia: Szerényi, Iosia 1, Dimitrics, Vacsi 1, Lekics, Jimerson 12
Csere: Fáth, Baksa (liberók), Sztipjepics 13, Szavovics 8, Koprivica 9, Kiss G. 8, Bleicher 1
Vezetőedző: Dejan Desnica

MTK Budapest: Giommarini 3, Kilyénfalvi 2, Windisch 10, Tatár 7, Tettamanti 5, Boskó 2
Csere: Szalai A., Weidemann (liberók), Berkó, Varga B., Sziládi 3, Petri, Borsos, Spaethling 
Vezetőedző: Leiszt Máté

Női röplabdacsapatunk a bajnokság második fordulójában Balatonfüredre, a Szent Benedek Röplabda Akadémia otthonába látogatott. A Balaton-patrtiak kitűnően indították a szezont, hiszen a Vasas otthonában 3:2-es győzelmet arattak.

A tavaly óta rengeteget erősödő balatonfürediek kezdték jobban a találkozót, Leiszt Máténak korán, 8-3-as hazai vezetésnél időt kellett kérnie. A Balatonfüred előnye ezt követően 13-5-re duzzadt, és ugyan ezután zsinórban három pontot szereztünk, újra elhúztak nyolc pontra a fekete mezesek. Tatár ezután két szerzett ponttal vétette észre magát, 16-11-re férkőztünk vissza, így Dejan Desnicának kellett rendeznie a sorokat. 5-6 pontnál nem tudtunk közelebb kerülni, az első szettet a füredi együttes nyerte 25-17-re.  


A második játszmát Kilyénfalvi Zsófia pontjának és Szavovics rontott nyitásának köszönhetően jól kezdtük, 2-1-re vezettünk ekkor. Gyorsan fordított a Balatonfüred, de – többek közt – Tettamanti és Windisch pontjainak hála tartottuk magunkat, sőt, két pontra is sikerült meglépnünk (8-10). Desnica időkérése sem lassította le a mieinket, Windisch remeklésével 12-8-ra is vezettünk. Hiába küzdöttek minden labdáért foggal-körömmel a lányok, szépen lassan felzárkózott a Füred és 19-18-nál már náluk volt az előny. Leiszt Máté időkérése új lendületet adott a csapatnak, Giommarini sáncával 23-22-nél újra nálunk volt a fór, de egy Jimerson pont, Tatár hiba és Sztijepics ász révén ez a szett is a Balatonfüredé lett.

Látszólag picit megfogta együttesünket az, hogy közel jártunk a második játszma megnyeréséhez, hiszen a harmadik felvonásban 6-1-re elhúztak a vendéglátók. Jimerson remekül játszott, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy már 13-5-re is vezetett a Füred. Sajnos innen már nem volt visszaút számunkra, végül a Balatonfüred 25-17, 25-23, 25-10-es győzelmet aratott.

Windisch tíz, Tatár hét pontot szerzett a mérkőzésen, a hazaiaknál Sztijepics volt a legeredményesebb 13 ponttal.

Leiszt Máté: – A második szettben hoztuk azt a játékot, amit elterveztünk, némi szerencse is kellett a Fürednek, hogy megnyerje ezt a játszmát, nálunk talán a rutin kicsit hiányzott, de ez idővel jönni fog. A harmadik felvonásban is benne volt a fejekben a második szett elvesztése, ezért nem tudtuk hozni azt az agresszív játékot, mint addig. Igyekszünk tanulni azokból a meccsszituációkból, amiket ma nem tudtunk megoldani, de alapvetően jó úton haladunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!