Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Röplabda: nagy előrelépés Endrődi Hanna számára

Publikálva: 2022.08.10 Frissítve: 2022.08.10 Röplabda

A fiatal játékos karrierjében nagy ugrást jelent, hogy az Extraligában szereplő csapatunkhoz igazolt.

A 17 éves Endrődi Hanna családja révén ismerkedett meg a röplabdával, a sportág egyből megtetszett neki, nem volt visszaút. Az előző idényben a Veszprém Volley gárdájában játszó Hanna a következő tanév végén érettségizik, és hosszú távra tervez Budapesten. A feladó posztjára érkező játékossal beszélgettünk az átigazolásáról és a jövőbeni terveiről.

‒ Hogyan ismerkedtél meg a röplabdával?

‒ Békéscsabán kezdtem el röplabdázni hat éve, szerencsés véletlennek köszönhetem, hogy bekerültem a sportágba. A nagynéném a felnőttcsapat mellett dolgozott, engem pedig elvitt labdát szedni egy edzőmérkőzésre, innen kerültem be az akkori korosztályos együttesbe. BRSE-s éveim alatt több érmet is szereztünk a korosztályos bajnokságokban, nagyon jó közösségben tanultam meg a sport alapjait. Az előző szezonban igazoltam a Veszprém Volley csapatához, ahol Fésűs Irénnel dolgoztam együtt, rengeteg meccsrutint gyűjtöttem, az évet pedig NB II-es bajnoki címmel zártuk.

‒ Mit szóltál az MTK Budapest ajánlatához?

‒ Nagyon örültem, amikor megkeresett a klub, nagy előrelépés ez a karrierem szempontjából, hiszen sokkal magasabb osztályban gyűjthetek tapasztalatokat. Nagy kihívás lesz számomra ez az év, hiszen profi mezőnyben kell megállnom a helyem, de mindent meg fogok tenni, hogy megháláljam a klub bizalmát.

‒ Miért döntöttél úgy, hogy itt folytatod a pályafutásodat?

‒ Nagyon szimpatikus volt az MTK által mutatott jövőkép, és az is, hogy támogatóak voltak a tanulmányaimmal kapcsolatban is, ami fontos szempont volt, mivel a következő tanévben érettségizek, utána pedig Budapesten tervezem elkezdeni az egyetemi tanulmányaimat.

‒ Milyen tervekkel érkeztél a csapathoz?

‒ Szeretnék gyorsan beilleszkedni, kihozni magamból a legtöbbet, és kihasználni a kapott lehetőségeket. Csapatként pedig minél jobb helyen zárnánk az Extraligát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!