Karate
Sterck Laura

Röplabda: mentálisan kell erősödni, legfőképp azt megtanulni, hogyan kell nyerni

Publikálva: 2023.11.11 Frissítve: 2023.11.10 Röplabda

Hazai pályán a Szeged elleni győzelemmel lépne egyet az úton együttesünk.

Újra hazai közönség előtt bizonyíthatnak a mieink, akik ezúttal a Vidux-Szeged RSE csapatát fogadják. Ha a tabellán elfoglalt pozíciókból indulunk ki, akkor mindenképp arra számíthatunk, hogy kemény küzdelem lesz a pontokért, ugyanis mi jelenleg öt ponttal a nyolcadik, ellenfelünk pedig három ponttal a hatodik helyen állnak.

Mi legutóbb a listavezető TFSE együttesétől kaptunk ki három szettben, a szegediek pedig a Vasas SC-től 3-1-re. Korábbi meccseiken egyedül az UTE U21 gárdáját sikerült legyőzniük, a BVSC-Zugló, TFSE, Vehir-VESC ellen vereséget szenvedtek. Vezetőedzőnk pedig nem is kifejezetten a vasárnapi összecsapással kapcsolatosan fejtette ki meglátását, hanem a sportolói élet egy bizonyos szakaszának tanulási folyamatáról beszélt.

Bene Róbert: ‒ Folyamatosan tanuló fázis alatt van a csapat, vannak dolgok, amiket gyorsabban, vannak, amiket kicsit lassabban fogadnak be a játékosok. Jelenleg mentálisan kell őket megerősíteni, azon belül is az kell, hogy megtanulják hogyan kell nyerni, ami könnyűnek hangozhat, de valójában van a sportolói életútnak olyan szakasza, amikor ezt nem is olyan egyszerű meglépni. Remélem a következő mérkőzéseken fogok azokból viszontlátni, amiken éppen dolgozunk.

Női NBI alapszakasz, 5. forduló

2023. november 12. 17:00, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok

MTK Budapest‒ Vidux-Szegedi RSE

Játékvezetők: Kiss Z., Szelega B.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!