Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Röplabda: megvan az év első sikere, 3:0-ra győztük le a Balatonfüredet (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.01.21 Frissítve: 2023.01.21 Röplabda

A nemzetközi kupainduló Szent Benedek RA csapatát fogadtuk, amely ellen óriásit játszottak a mieink.

Leiszt Máté a mérkőzés előtt nagyon céltudatosan fogalmazott, ugyanis ahhoz, hogy a terveiket elérjék csapatával, a szombati összecsapás győzelmére nagy szükségük volt. A párharc viszont korántsem így kezdődött, hiszen a vendégek kapták el jobban a rajtot, 11:4-re vezettek. A nagyobb hátrányt nagy harcban ledolgozták a mieink, Garai Zsófia több ponttal is kivette ebből a részét.

15:15-ről újra nyílttá vált a szett, fej fej mellett haladtak a felek. 18:18-nál Leiszt Máté kért időt, ami hatásosnak bizonyult, mert két ponttal megléptünk. Az ellenfelünk még visszahozta ugyan döntetlenre a meccset, de 24:24 után belehibáztak a vendégek, és Anja Asonja pontszerzése eldöntötte az első szett sorsát.

A második szettet szintén a Szent Benedek RA játékosai kezdték jobban, a 7:1-nek ismét ők örülhettek. A felzárkózás azonban most sem maradt el részünkről, 11:11-nél az ellenfelünk trénere kényszerült időkérésre. Ugyan a szett közepén nagy harc folyt a győzelemért, de szerencsére a mieink nem bízták a véletlenre. 22:20-as előnnyel mentünk bele a végjátékba, noha a Mihailov Krisztian taktikai szünettel próbált minket kizökkenteni, megállíthatatlanok voltunk, és 25:21-re hoztuk a második etapot is.

A harmadik felvonást úgy kezdhettük, hogy ha ezt is sikerül teljesítjük, akkor a három pont sorsa is eldől. Ennek tükrében 3:0-val kezdtünk, melyhez hozzájárult Szabó Lili két gyönyörű ásznyitása is.  Már 7:2-re is elléptünk, de 12:11-nél kicsit azért aggódnunk kellett, nehogy vérszemet kapjanak a vendégek. A végjátékot ismét kétpontos előnyből várhattuk, és a mai küzdelemnek meglett az eredménye, ugyanis 25:23-ra a harmadik szettet nyerve a győzelemnek örülhettünk.

A győzelmünk mellett sajnálatos dolog is történt, a második szettben ugyanis a Szent Benedek RA egyik játékosa súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. Ez úton is mielőbbi felépülést kívánunk Dejana Lekicsnek!

Női Extraliga alapszakasz, 9. forduló

2023. január 21. 19:00, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 143 néző

MTK Budapest‒Szent Benedek RA 3:0 (24, 21, 23)

Játékvezetők: Sík B., Árpás K.

MTK Budapest: Asonja 16, Szabó 10, Berkó 1, Garai 7, Tatár 7, Costa 10. Csere: Divényi (liberó), Briga.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Szent Benedek RA: Szerényi 6, Orosz 2, Koleva 8, Boshnakova 16, Lekic 4, Herbin-Baker 1. Csere: Fáth, Balogh (liberó), Nacsa-Pekárik, Dimitric 1, Sólyom, Stijepic 7.

Vezetőedző: Mihailov Krisztian

Leiszt Máté: ‒ A mai mérkőzésen a legfontosabb az volt, hogy megszerezzük a három pontot, hiszen a zárkózás szempontjából nélkülözhetetlenek voltak számunkra ezek az egységek. Ennek tudatában kicsit idegesebben is kezdtünk, de a végjátékokat nagyon koncentráltan hoztuk. Jövő héten ismét nagyon fontos meccs vár ránk, gőzerővel készülünk arra is. Dejana Lekicsnek mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!