Kézilabda
Porobic Zoé

Röplabda: Megtettük az első lépést (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.04.07 Frissítve: 2021.04.07 Röplabda

Három szoros szettben győztük le a DVTK-t.

MTK Budapest–DVTK 3:0 (23, 22, 23)
Aramis SE Sportcsarnok, zárt kapus
Vezette: Jámbor T., Halász E.

MTK Budapest: Berkó 2, Szerencsés-Miklai 20, Papp O. 12, Vezsenyi 22, Godó, Kilyénfalvi 6
Csere: Szalai A. (liberó), Lesi 1, Durst, Dani 1
Vezetőedző: Leiszt Máté

DVTK: Egri 4, Szajkó 6, Kountoura 3, Horton 19, Kiss E. 8, Beddingfield 6
Csere: Dömsödi (liberó), Mészáros
Vezetőedző: Toma Sándor
A DVTK elleni, a bennmaradásról döntő párharc első felvonását rendezték kedd délután az Aramis SE Futsalcsarnokában. A vendégek rendkívül tartalékos összeállításban érkeztek: Kovács Edina, Kundrák Eszter és Mojca Pene sem volt bevethető.

Négy gyors ponttal kezdtük a mérkőzést, pár perc után mégis 5:6 állt az eredményjelzőn. A folytatásban eleinte rendkívül kiegyenlített játék folyt a pályán, majd a játszma derekán meglépni látszott a DVTK. Leiszt Máté 17:20-as állásnál kérte ki második idejét, és ezt követően rendezni tudtuk sorainkat. 21:21-nél utolértük ellenfelünket, majd Vezsenyi Adri révén lezártuk a szettet (25:22).

A második játszma rendkívül hullámzó játékot hozott: előbb a vendégek vezettek 4:8-ra, majd egy 7-1-es szériával fordítani tudtunk (11:9). Nyíltsisakos küzdelem folyt, mindkét csapat kivette a részét az adok-kapokból. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a nagy tét valamelyest rányomta a bélyegét a találkozóra, mindkét oldal számos ki nem kényszerített hibát vétett. A hajrába ezúttal három-négypontos fórral érkeztünk meg, és bár első szettlabdánkat még hárítani tudta a DVTK, Vezsenyi Adri ismét bevitte a kegyelemdöfést (25:22).

A harmadik játszmában – bár lerázni nem tudtuk ellenfelünket – szinte végig mi irányítottuk a játékot. A hajrában első két meccslabdánkat hárította a DVTK, de a válogatottba is meghívott Papp Orsi végül lezárta a találkozót (25:23).

Bár nem a szezon leglátványosabb játékával, de a szezon talán legfontosabb meccsét megnyerte csapatunk. Ez azonban csak az első lépés, folytatás pénteken!

Leiszt Máté:Fontos volt, hogy ezt a mérkőzést győzelemmel abszolváljuk. A játékban voltak szép dolgaink, de hullámvölgyek is, időnként buta hibákat vétettünk. De a legfontosabb továbbra is a győzelem, egy lépéssel közelebb kerültünk a célunkhoz. A következő meccsen Miskolcon még nagyobb küzdelem vár majd ránk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!