Atlétika
Nagy Marcell

Röplabda: másodjára nem sikerült legyőzni a FATUM-Nyíregyházát

Publikálva: 2023.02.23 Frissítve: 2023.02.23 Röplabda

A hazai pályán aratott siker után idegenben 3:0-ra elveszítettük a mérkőzést.

Az első szett kezdetén több hibát is vétettünk, amit ellenfelünk ki is tudott használni, így 10:6-os hátrányban Leiszt Máté időt kért, hogy elejét vegye a negatív sorozatnak. Sajnos a kisebb szünet sem hozott változást, 13:6-nál újra magához hívta sajátjait vezetőedzőnk. A második pihenő után zsinórban három pontot szereztünk, ám a nyíregyházi gépezet nagyon beindult, és 19:11-nél már nyolcpontos mínuszban voltunk. Ezt az előnyt már kihasználta ellenfelünk, és végül 25:17-re megnyerte az első etapot.

A folytatásban a hazaiak kezdtek 3:0-val, ám Garai Zsófi ász nyitásaival és Tatár Gréti eredményességével 5:3-ra fordítottunk. Varga Tomas nem is nézte ezt jó szemmel, ő is kihasználta az időkérés lehetőségét. Sajnos sikerült is felrázni sajátjait, akik 8:6-nál újra vezettek. Ám a mieink Anja Asonja és Linda Jessica vezérletével 10:9-re módosították az állást a javunkra. A továbbiakban nagy küzdelem folyt a pályán, egyik fél sem tudta leszakítani a másikat. A szett végéhez kanyarodva vendéglátóink örülhettek hárompontos előnynek, ami elégnek bizonyult, hogy 25:22-re hozzák azt.

Elképesztően kezdtük a harmadik felvonást, 4:0-s előnyt dolgoztunk ki rögtön az elején. A szett során szinte végig ellenfelünknek kellett kapaszkodni és egyenlíteni, a nagy fordulat 21:21-et követően történt. A nyíregyháziak nagy hajrában megfordították az állást, ahonnan ugyan még egy pontra visszajöttünk, de a szett sorsát a magunk javára fordítani nem tudtuk. A másodikhoz hasonlóan, 25:22-re nyertek a hazaiak, ami a három pontot is jelentette számukra.

Női Extraliga alapszakasz, 14. forduló

2023. február 23. 18:00 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, 243 néző.

Fatum-Nyíregyháza‒MTK Budapest 3:0 (-17, -22, -22)

Játékvezetők: Tillmann Gy., Barabás B.

FATUM-Nyíregyháza: Cicic 5, Cepni 8, Belova 7, Jurdza 8, Leban 18, Lászlop 6. Csere: Tóth (liberó).

Vezetőedző: Varga Tomas

MTK Budapest: Asonja 12, Szabó 7, Berkó 1, Tatár 4, Briga, Costa 9. Csere: Divényi (liberó), Tarr 3, Garai 3.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ A mérkőzés elejétől kezdve a tét és az elvárások miatt nagyon feszültek voltunk, és utána sem találtuk meg a saját ritmusunkat. A mai napon lett volna keresnivalónk a Nyíregyháza ellen, ám stabil játék hiányában nem tudtunk élni az eséllyel. Lezárult az alapszakasz, most lesz egy hónapunk felkészülni a rájátszásra, ahol igazából minden eldől majd. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!