Atlétika
Nemes Rita

Röplabda: már csak három mérkőzés maradt az alapszakaszból

Publikálva: 2022.02.18 Frissítve: 2022.02.18 Röplabda

A véghajrában – február 19-én – a Nyíregyháza vendégei leszünk.

A női Extraliga alapszakaszából csupán három összecsapás van hátra, ezek közül kettőt idegenben, míg a harmadikat hazai környezetben játsszuk. A soron következő ellenfelünk a FATUM-Nyíregyháza együttese lesz február 19-én ‒ szombaton ‒ 18:00 órától.

A FATUM-Nyíregyháza csapata jelenleg a tabella negyedik pozícióját foglalja el, míg mieink a hetedik helyről várják a találkozót. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gárda az előző fordulóban Békéscsabára látogatott, ahol ugyan mind a három szett nagyon szoros volt, végül nem sikerült egyet sem megnyerniük, így 3-0-ás vereséget szenvedtek a listavezetőtől.

Kék-fehér lányaink az idényben egyszer már szembenéztek a nyíregyháziakkal, hazai közönség előtt, november 13-án. Ezen a találkozón nagyon kemény csata folyt a pályán, és óriási küzdeni tudásukat és akaratukat bizonyították a mieink, hiszen a meccs elején rögtön az első két etapot megnyerték a nyíregyháziak, ám ebből a hátrányból álltunk fel 2-2-re. Öt szett után dőlt el a pontok sorsa, amikor szintén nagyon kevés hiányzott nekünk a meccs megnyeréséhez, ugyanis a rövidített utolsó játszmában 16:14-re vendégeink nyertek, így 2-3-ra kaptunk ki.

Leiszt Máté a szombati meccsen kívül, az elmúlt hetek nehézségeiről is szót ejtett.

‒ Az elmúlt heteinket nagyon meghatározzák a sérülések és a betegségek, így azon vagyunk, hogy ebből a pechszériából minél gyorsabban kilábaljunk. Ennek ellenére a lányok szépen teszik a dolgokat, maximálisan edzenek, de nagyon nehéz helyzet, amikor nem tudok számítani több meghatározó játékosomra sem. Abban biztos vagyok, hogy akik szombaton a pályán lesznek, minden ki fognak magukból adni a Nyíregyháza ellen. Ellenfelünk nem a legjobb formában van, ám nem szabad elfelejteni, hogy ők a bajnoki címvédők. Igyekszünk a lehetőségeinket megragadni ezen a mérkőzésen.

Ha a novemberi párharcból indulunk ki, akkor mindenképp nagyon szoros és nehéz mérkőzésre számíthatnak azok, akik szombat esti programként a Nyíregyházán megrendezendő mérkőzést választják maguknak.

Női Extraliga alapszakasz

2022. február 19. 18:00, Nyíregyháza, Continental Arena Centerpálya

FATUM-Nyíregyháza─MTK Budapest

Játékvezetők: Árpás K., Sík B., (Nyisztor O., Nagy Zs.)

A mérkőzést a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!