Taekwondo
Patakfalvy Luca

Röplabda: Leiszt Máté új szerepkörben mutatkozhat be

Publikálva: 2022.02.14 Frissítve: 2022.02.13 Röplabda

Női röplabdázóink vezetőedzője a friss kinevezéséről.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége kinevezte az MTK Budapest női röplabdacsapatának trénerét az U21 és a 2022. évi Egyetemi Világjátékokra készülő női nemzeti válogatottak élére Leiszt Mátét szövetségi edzőnek.

Leiszt Máté a következőképp fogadta a kinevezéséről szóló hírt.

─ Örülök és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a szövetség vezetői engem jelöltek ki erre a kettős feladatkörre. Izgatottan várom a közös munkát a csapattal, mind a két versenyen a cél, hogy minél eredményesebbek legyünk.

Az újdonsült szövetségi edző a jelenlegi teendőiről is mesélt.

─ Mindkét csapat programja még alakulóban van, most is azon dolgozunk, hogy összerakjuk azt, hiszen aktuálisan a keret-, stáb- és programtervezés státuszában vagyunk. Az U21 ütemterve kicsit rövidebb, hiszen a május 19-22. között kiírt U21-es Európa-bajnoki selejtezőre készülünk. Elég nehéz csoportba kerültünk, ugyanis a házigazda fehérorosz és az orosz válogatott lesz az ellenfelünk. Az Egyetemi Világjátékokra hosszabb felkészülésre van lehetőségünk, és speciálisabb is, június végén Kínában szerepelünk az egyetemi hallgatókból álló együttessel. A játékoskeretet illetően javaslatot teszek az elnökség felé, melyet ők véglegesítenek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!