Atlétika
Nemes Rita

Röplabda: különleges neve mellett egyedi sportot is űz új igazolásunk

Publikálva: 2022.09.16 Frissítve: 2022.09.15 Röplabda

Interjú női röplabdacsapatunk új játékosával, Monteiro Giovanával.

Monteiro Giovana neve hallattán mindenki arra gondolhat, hogy újabb légióssal erősített női röplabdacsapatunk, ám korántsem erről van szó. Giovana magyar, a neve pedig édesapja származása miatt ilyen különleges, hiszen brazil felmenőkkel rendelkezik új igazolásunk. Ám fiatal sportolónk nemcsak a neve miatt egyedi, hanem azért is, mert a röplabda mellett igen ritka sportot űz, nem is akármilyen eredményességgel. Giovana a röplabda mellett pétanque sportágban is kiválóan szerepel, hazánkban az egyik legjobb a női mezőnyben. Új igazolásunkat többek között erről, illetve a röplabdás pályafutásáról is kérdeztük.

‒ Milyen utat jártál be a pályafutásod során?

‒ Kilencéves koromban ismerkedtem meg a röplabdával Gyenesdiáson, miután sok más sportágat is kipróbáltam. Onnan négy év után eligazoltam Balatonfüredre, majd később egy évet a Vasasban töltöttem. Ezután visszatértem a lakhelyemhez közeli városba, Veszprémbe.

‒ Szerepelt a terveid között, hogy Budapesten röplabdázz újra?

‒ Júniusban keresett meg Nyári Virág, szakosztályvezető az MTK Budapesttől, aminek nagyon örültem. Továbbtanulás céljából is Budapestre készültem, így az ajánlat a tanulmányi terveimhez is illeszkedett, ráadásul így a röplabdát is magas szinten folytathatom, profi klubnál.

‒ Mennyire nagy szintlépés neked, hogy a klubunknál az Extraliga mezőnyében folytathatod a sportot?

‒ Számomra nagy kihívás és egyben erős motiváció is, hogy az MTK Budapest női röplabdacsapatában játszhatok. Szeretnék fejlődni, profiktól tanulni és helytállni az együttesben. Az elmúlt heteimről csak pozitívan tudok beszélni, a csapat és a klub is támogató. Egy igazán jó közösségbe kerültem.

‒ Mesélj nekünk mindenképp a másik sportról is, amit űzöl, mióta csinálod, és milyen eredményekkel büszkélkedhetsz ott?

‒ Ötéves korom óta pétanque-ozom, minden korosztályban hoztam már el bajnoki címet. Több világeseményen és Európa-bajnokságon vettem részt, először utánpótlás, majd a női mezőnyben. Az idei évben már csak hobbiként járok el versenyekre, mert a röplabdát helyezem középpontba.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!