Tenisz
Gálfi Dalma

Röplabda: közeleg a szezon vége

Publikálva: 2024.05.07 Frissítve: 2024.05.06 Röplabda

Benkóné Kőrös Máriáék harmadik, Horváth Rékáék hetedik, Sóvári Zsomborék pedig harmadik helyen zárták az idényt csapatukkal.

Szombaton rendezték meg Érden az utolsó U12-es középszakasz fordulót, amelyen minden csapat sorsa eldőlt, vagyis kiderült, hogy melyik hat csapat juthat be a döntőbe. Először az UTE ellen léptünk pályára, a lányok teljesen meg voltak szeppenve, pedig nincs akkora különbség a két csapat között, amekkora az eredményben megmutatkozik.

UTE‒MTK Budapest 3-0 

Majd a Békéscsaba ellen folytattuk a tornát, velük mindig nagyon szoros mérkőzéseket játszottunk a szezonban, de tudtuk a gyenge pontjukat (rövid nyitások, hálóhoz közeli ejtések). A lányok magabiztos, szép játékkal verték meg a csabaiakat. Az összesítés drámaira sikeredett, hiszen ha egy szettel többet nyerünk a középszakaszban, akkor mi jutottunk volna be a döntőbe, így viszont ugyanannyi ponttal ‒ de eggyel több szett győzelemmel ‒ a Békéscsaba előzött meg minket. Ezzel a hetedik helyen végeztünk az U12-es I. osztályú bajnokságban. 

Békéscsaba‒MTK Budapest 0-3 

Keret: Daróczi Csenge, Endreffy Kata, Molnár Zoé, Stupek Saci, Kövesdi Petra, Szatmári Abigél, Tompa Eszter

Edző: Horváth Réka

Csütörtökön a diákolimpiai országos elődöntőn az iskola programos csapatunk vett részt Sóvári Zsomborral. Idén a III. korcsoportos (U13) lány Röplabda Diákolimpián 117 csapat indult országszerte. Iskola programunkban szereplő Hegedüs Géza Általános Iskola először indult el ezen a megméretésen. A budapesti diákolimpián megszerzett második helyével csapatunk kvalifikálta magát az országos elődöntőbe, amit Tatabányán rendeztek csütörtökön. Itt a nagyon szép harmadik helyet értük el. Üröm az örömben, hogy ezzel sajnos hajszállal lemaradtunk a nyolccsapatos debreceni döntőről. Hatalmas dicséret jár a lányoknak a szezonban nyújtott teljesítményükért. 

A bronzérmes csapat tagjai: Aszódi Lilla, Benkő Lilien, Coskun Nazar, Gelegonya Nóra, Mihalovszka Melánia, Szeverényi Dóra, Varga Mirjam, Varga Zsóka

Edző: Sóvári Zsombor

Benkóné Kőrös Mária ifi csapata sajnos vereséget szenvedett a Kispest együttesétől.

Kispest‒MTK Budapest 3-0 (8, 13, 13)

Csapat: Szikla Róza, Tóth Borka, Herczeg Kata, Bocskov Szonja, Mihály Zille, Barcsa Boglárka, Zánkai-Laki Flóra, Szűcs Kincső

Edző: Benkóné Kőrös Mária

U15-ös másodosztályú alakulatunk a bajnokság utolsó fordulóját Veszprémben játszotta, ahol két mérkőzésen lépett pályára. Az elsőt elveszítette, a második pedig megnyerte Benkóné Kőrös Mária gárdája. Az egész évi teljesítményével a csapatunk a harmadik helyen zárta a szezont.

MÁV Előre–MTK Budapest 3-1 (17, -11, -13, -17)

MTK Budapest‒VESC  3-0 (19, 18, 22)

Csapat: Barcsa Boglárka, Bocskov Szonja, Boros Dorina, Herczeg Kata, Kelemen Lotti, Kindornai Viktória, Mihály Zille, Sipos Milla, Szűcs Kincső, Temesvári Hanna, Kiss Luca, Kamber Teodora, Pintér Panna, Tóth Borka

Edző: Benkóné Kőrös Mária

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!