Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: ki kell mozdítani a Vasas SC csapatát a komfortzónájából

Publikálva: 2023.10.13 Frissítve: 2023.10.12 Röplabda

A hazai pályán aratott siker után az első idegenbeli találkozó jön.

Október első hétvégéjén elkezdődött az NB I-es bajnokság röplabdacsapatunk számára, otthoni környezetben a Kispest SE csapatával mérkőztek meg. A találkozó elején kisebb hidegzuhany ért minket, hiszen a frissen feljutott ellenfelünk nyerte az első szettet. Szerencsére a mieink taktikai változtatásai sikerrel jártak, és a folytatásban uraltuk a párharcot, 3-1-re nyertünk.

Ezen a héten idegenben lép pályára Bene Róbert alakulata, szombaton a Vasas SC vendégei leszünk. Hétvégi ellenfelünk a 2022/23-as szezont a harmadik helyen zárta, így kiváló erőfelmérő lehet számunkra ez az összecsapás. A piros-kékeknek pedig ez lesz az első tétmeccse, hiszen ők még nem játszottak mérkőzést.

Bene Róbert: ‒ Nagyon jót tett a csapatnak mentálisan, hogy sikerült viszonylag magabiztosan nyernünk az első fordulóban. Ezáltal nagy lendülettel tudtunk belekezdeni a Vasas ellen a felkészülésbe. A Vasas nagy előnye, hogy évek óta stabil rendszert játszanak, amiben nagyon magabiztosan mozognak. Nekünk akkor van esélyünk nyerni ellenük, ha arra kényszerítjük őket, hogy kilépjenek a saját játékukból, az egész heti felkészülésünket erre építettük. Ami biztos, hogy a lányok nagyon motiváltak és meg akarják mutatni, hogy a Vasas ellen is tudunk nyerni.

Női NBI alapszakasz, 2. forduló

2023. október 14. 19:00, Budapest, Vasas Folyondár Jobb Pálya

Vasas SC‒MTK Budapest

Játékvezetők: Veress M., Varga A.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!