Karate
Hárspataki Gábor

Röplabda: ismét nehéz dolgunk lesz

Publikálva: 2022.02.11 Frissítve: 2022.02.11 Röplabda

Röplabdázóink – a női Extraliga alapszakászának végéhez közeledve – a Vasas Óbuda együtteséhez látogatnak.

Február 12-én, 17:00 órakor idegenben lépnek pályára Leiszt Máté tanítványai. Kék-fehér lányaink a jelenleg a tabella negyedik helyet elfoglaló Vasas Óbuda ellen meccselnek. Az elmúlt héten a Kaposvár otthonában – szoros első etapot követően – sima vereséget szenvedett női röplabdacsapatunk. Ezen a mérkőzésen újra lehetőség nyílik javítani a játékunkat.

Szombati ellenfelünk a bajnokságban, 2022-ben eddig két mérkőzésen szerepelt. Januárban 3-0-s győzelmet arattak a kaposváriak felett hazai pályán, majd idegenben a Nyíregyházánál jártak, ahol szoros küzdelemben végül elhozták a pontokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiektől. A Vasas Óbuda lányai ezenkívül az MVM Magyar Kupában is érdekeltek még, hiszen – kettős győzelemmel – a békéscsabaiakat verték ki az elődöntőben, így ők játszhatják a finálét a március 12-re kiírt döntőben, a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen.

A két együttes az idei szezonban már összecsapott egymással november 6-án, amikor 3-0-ás vendégsiker született, nagyon kiélezett találkozón. Mind a három szettben hajszálnyira voltunk attól, hogy megnyerjük az etapot, ám most itt a lehetőség, hogy újra megpróbáljuk. Leiszt Máté hétvégi ellenfelünkről, valamint a múlt heti meccsen elkövetett hibáinkról is beszélt.

─ A Vasas-Óbuda együttese jelenleg nagyon jó formában van, a balatonfürediek mellett ők a másik kupadöntős csapat. Szezon közben kiválóan tudtak erősíteni, így új igazolásaikkal kiegészülve nagyon kompakt gárda lett. Nekünk továbbra is csak saját magunkra, a játékunkra kell koncentrálni, hogy azt minél inkább tökéletesíteni tudjuk, hiszen a rájátszáshoz közeledünk. A legfontosabb feladatunk most, hogy azt leblokkolást, ami a Kaposvár elleni meccsen bekövetkezett, kezelni tudjuk. Ellenfelünk erősebb csapat nálunk, de ennek ellenére a lehető legjobb teljesítményt akarjuk kihozni magunkból a pályán.

Női Extraliga alapszakasz

2022. február 12. 17:00, Vasas Folyondár utcai csarnok, jobb pálya

Vasas Óbuda─MTK Budapest

Játékvezetők: Varjas M., Mezőffy Zs., (Dunszt F., Csikós Z.)

A mérkőzést a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!