Atlétika
Nemes Rita

Röplabda: interjú utánpótlásunk új trénerével

Publikálva: 2022.09.05 Frissítve: 2022.09.05 Röplabda

Az idei évtől az U13 „B” és az U15 „B” csapataink edzője Magyar Liza lesz.

Az ifjú vezetőedző, fiatal kora ellenére már évek óta dolgozik a röplabda-utánpótlásban. Liza maga is játékos volt, ám most végleg úgy döntött, hogy csak az edzősködésre koncentrál, és a pécsi évek után a fővárosban is kipróbálja magát. U13 és U15-ös második csapatainkat fogja irányítani az idén. Az eddigi közös munkáról és játékosmúltjáról kérdeztük új edzőnket.

‒ Miért választottad az edzői hivatást?

‒ Szeretnék sok mindent kihozni a játékosokból, amit én nem tudtam elérni játékosként. Emellett nagyon motivál az, hogy látom a gyerekeken a fejlődést, amit már a közös munkával együtt értünk el.

‒ Mit szóltál az MTK Budapest megkereséséhez?

‒ Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam az MTK Budapestben az edzői poszt betöltésére. Mindig is szerettem ezt a klubbot. Több ismerősöm is megfordult már a felnőtt keretben, így nagyon kíváncsian vártam a közös munkát, hogy végre nagyobb egyesületnél is kipróbálhassam magam.

‒ Hogy fogadott a csapat? Milyenek az eddigi edzések velük?

‒ Jól fogadtak a lányok, természetesen volt, aki közvetlenebb volt velem, és már az első nap odajött, sokat érdeklődött a röplabdamúltam iránt. Nagyon sokat dolgoztunk az edzőtáborban, ha a lányok úgy teljesítenek év közben, mint az edzőtábor alatt akkor nem lesz gond a pályán.

‒ Említetted, hogy a játékosaid is érdeklődtek a röplabdás karrieredről, mesélj nekünk is, hogy játékosként milyen pályát jártál be!

‒ Tizenkét éven át játszottam, hivatalosan az idei szezon végén vettem le véglegesen a PTE-PEAC mezét. Bár már most nagyon hiányzik a játék, de inkább az edzősködés van az életem középpontjában. Szombathelyen nevelkedtem, ott játszottam hat évet majd a pécsi csapathoz kerültem egyetem miatt és ott is hat évig kaptam szerepet a csapatban. Edzőként három évet húztam le Pécsen. Hasonló korosztályokkal dolgoztam együtt, mint itt fogok majd az MTK-ban. Már volt szerencsém kipróbálni fiú- és lánycsapatoknál az edzői munkát, szóval lesz miből merítenem az idei évhez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!