Atlétika
Nemes Rita

Röplabda: hazai pályán is 3-2-re győztük le az UTE U21 csapatát (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.03.03 Frissítve: 2024.03.03 Röplabda

Kiválóan kezdtük a meccset, hiszen az első két szettet megnyertük, ám a lila-fehérek egyenlítettek, és nagy csatára késztettek minket az ötödik szettben.

Nagyon motiváltan kezdtük az UTE U21 elleni visszavágót, ami az álláson is hamar meglátszott, hiszen 10:6-nál már a vendégeknek kellett időt kérnie. Szerencsére a folytatásban is remekeltünk, Vigh Arianna pontjával már dupla annyiszor voltunk eredményesek, mint a lila-fehérek, így 16:8-ra vezettünk. A szett hajrájában szépített ugyan ellenfelünk, és felzárkóztak három pontra, de a siker így is a miénk lett, 25:20-as eredménnyel.

A második etapban továbbra is irányítottuk a játékot, és Bánki Borka ász nyitásaival 15:10-es előnyt dolgoztunk ki. Már nyolc pont is volt az előnyünk, de megint visszajöttek háromra a vendégek. A szett végén viszont így sem kellett izgulnunk, 25:19-re behúztuk azt, ezzel pedig 2-0-ra vezettünk.

A harmadik szettben összeszedte magát az Újpest, ezúttal nekünk kellett futnunk utánuk, hiszen már az elején 8:2-es hátrányt jegyezhettünk. Egy pontra megközelítettük ugyan ellenfelünket, de a fordítás nem sikerült, sőt 21:15-nél hat pontra nőtt lemaradásunk. Az UTE zsinórban négy pontot szerezve lezárta a harmadik etapot a maga javára, mellyel 2-1-re módosította a mérkőzés állását.

A negyedik felvonásban 10:4-nél ismét sikerült a lila-fehéreknek leszakítani minket, és Csereklye Zsófia vezérletével egymást után nyolc pontot szereztek, ezzel pedig 18:5-re nőtt a hátrányunk. Sajnos nem volt már visszaút, 25:11-re elveszítettük a szettet.

2-2-es állásról nézhettünk elébe az ötödik szettnek, amelyen szerencsére összekaptuk magunkat, és remek védekezéssel szereztünk pontokat az etap elején. Briga Zsanett két remek sáncával pedig 9:3-as előnyben voltunk. Érkezett is az időkérés a vendégek részéről, ami bevált nekik, mert 9:7-re kozmetikázták az állást, így ezúttal Bene Róbert használta ki az időkérési lehetőségét. Már csak egy pont maradt a fórunkból, de Kollár Borbála pontot érő sánca megnyugtatta a kedélyeket, újra kettővel mentünk. Kardos Bogi pontja lezárta a szettet és a meccset is, amit mi nyertünk 3-2-re. 

Női NBI alapszakasz, 17. forduló

2024. március 03. 15:00, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 107 néző.

MTK Budapest‒UTE U21 3-2 (20, 19, -15, -11, 12)

Játékvezetők: Villás T., Radasovszki G.

MTK Budapest: Kollár 5, Bánki 8, Endrődi 8, Vigh 15, Kardos 19, Briga 7. Csere: Divényi (liberó), Réthelyi, Mahler, Vámos.

Vezetőedző: Bene Róbert

UTE U21: Rádosi 4, Riesz 12, Manninger 12, Kállai 9, Butor 1, Szatmári 12. Csere: Pusztai (liberó), Csereklye 12, Correa, Vas, Báder 9.

Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna

Bene Róbert: ‒ Egész koncentráltan kezdtük a mérkőzést, amit, ha végig fenn tudtunk volna tartani, akkor sokkal hamarabb sikerült volna lezárni a találkozót. Ennek ellenére pozitív visszajelzés volt a csapattól, hogy újra fel tudtuk venni a megfelelő hőfokot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!