Kézilabda
Török Lilly

Röplabda: hátrányból fordítottuk meg a mérkőzést a Békéscsaba ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.10.22 Frissítve: 2023.10.22 Röplabda

Rossz kezdés után 3-2-re nyertünk az NB I harmadik fordulójában.

Ugyan a mérkőzés első pontját a mieink szerezték, a folytatásban a vendégeknél volt az előny, ám 5:4-nél sikerült visszavennünk a vezetést. 9:7-es állásnál újra a békéscsabaiak álltak jobban, de ez nem tartott sokáig, hiszen Vigh Arianna pontjával hamar egyenlítettünk. A mérkőzésen először három ponttal a vendégcsapatnak sikerült ellépni, de ez nem tartott sokáig, hiszen edzőjük időkérésekor már csak egyetlen pont volt a lemaradásunk. Visszajöttünk, de a szett hajrájának küszöbén ismét négypontos hátrányban voltunk, 21:17-et mutatott az eredményjelző. Innen már nem tudtunk visszazárkózni, 25:19-re nyerte a BRSE az első felvonást.

A folytatásban érződött, hogy csapatunk játékára rányomta a bélyegét a rosszul sikerült első szett, és ugyanez igaz volt ellenfelünkre, csak pozitív irányba, ők nagyon felszabadultan röplabdáztak. 7:2-es hátrányban Bene Róbert kényszerült időt kérni, valahogy fel kellett rázni a csapatot. Már öt pont is volt közte, de visszatornáztuk magunkat kétpontos különbségre. Nem bírtunk ellenfelünk nyomában maradni, ismét lemaradtunk, 16:9-es előnyt jegyezhettünk ellenfelünknél, ami 21-:12-re nőtt a szett végéhez közeledve. Innen nem volt visszaút, a második szettet is elveszítve, 2-0-s hátrányból nézhettünk elébe a harmadik etapnak.

A harmadik szettben a lányok mintha magukra találtak volna, 8:4-es előnyt dolgoztak ki. Nagyon küzdöttünk, hogy a vendégek ne tudják lezárni a mérkőzést, és megszerezni a három pontot. Bánki Borka ász nyitásával 13:9-re vezettünk továbbra is, amit Kardos Bogi kivédekezhetetlen pontszerzése követett. Nem volt megállás, 25:16-ra megnyertük a szettet.

A negyedik játszmában is folytatódott jó szériánk, 7:4-re mentünk. Nagy csata folyt ezért a szettért, de az előny továbbra is nálunk volt 10:7-nél. 11:11-nél egyenlítettek a békéscsabaiak, sőt 13:12-nél fordítottak is. Tovább nőtt a különbség, Bene Róbert magához is hívta a lányokat egy-két taktikai utasítás kiosztásáért, mert a 16:13-as állásnak nem mi örülhettünk. Nagyot küzdve 21:20-nál összejött a fordítás, a BRSE hibáit kihasználva Vigh Arianna eredményessége eldöntötte a szett sorsát.

2-2-ről az utolsó felvonásnak nézhettünk elébe, amit azzal a lendülettel kezdtünk meg, ahogyan az előző kettőt befejeztük, rögtön két pontot szereztünk. 7:4-nél nagy lépést tettünk afelé, hogy megszerezzük a győzelmet, de sajnos visszajött egálra ellenfelünk. Újabb fokozatra kapcsoltunk, ami elegendő volt ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést 3-2-re.

Női NBI alapszakasz, 3. forduló

2023. október 22. 18:30, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 95 néző.

MTK Budapest‒Békéscsabai Röplabda SE 3-2 (-19, -13, 16, 22, 11)

Játékvezetők: Horváth M., Bátkai-Katona Á.

MTK Budapest: Kollár, Bánki, Jakab, Vigh, Darvas, Briga. Csere: Divényi (liberó), Endrődi, Kardos, Réthelyi, Kindrusz,

Vezetőedző: Bene Róbert

Békéscsabai RSE: Mikus, Budai, Szatmári, Gergácz, Fekete G., Korcsok. Csere: Nánási, Erdei (liberó), Fekete R., Gajdács, László.

Vezetőedző: Nagy Attila

Bene Róbert: ‒ Az első két szettben nagyon görcsösen játszottunk, emiatt semmilyen technikai elem nem működött jól, viszont a harmadik szettben sikerült a stresszt levetkőznünk és onnantól lépésről lépésre minden játékelemünk feljavult. Nagyon gratulálok a lányoknak, hogy sikerült így felállnunk., viszont muszáj megtanulnunk felszabadultan elkezdeni a mérkőzést és akkor hosszú távon is sikeresek tudunk lenni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!