Kézilabda
Dakos Noémi

Röplabda: győzelemmel kezdtük a DVTK elleni első párharcot (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.28 Frissítve: 2022.04.28 Röplabda

Az elveszített első szett után 3-1-es győzelemmel zártuk az első összecsapást.

A mérkőzés a tét nagyságához híven kezdődött, hiszen mindkét csapat óriási lelkesedéssel és tettre készen lépett pályára. Jobban kaptuk el a kezdést, hiszen egyből magunkhoz ragadtuk a vezetést, ám 7:7-nél a vendégek egyenlíteni tudtak, sőt 10:8-nál már ők vezettek. Leiszt Máté ezt nem nézte jó szemmel, a piros-fehér roham megállítása céljából időt is kért. 13:9-nél továbbra is a DVTK volt előnyben, a mieink pedig először cseréltek: Berkó Lili érkezett a pályára társai segítségére.

Az álomszerű kezdés hamar rémálommá alakult, hiszen rövid időn belül másodjára kellett a hazai szakvezetésnek magához hívnia sajátjait. Az ellenfél idegenlégiós játékosa Anastrasia Baidiuk óriási formában tevékenykedett a pályán, csapata legeredményesebbje volt – hat ponttal –, úgy, hogy még az első szettnek sem volt vége. A mi oldalunkon Vicky Giommarini és Windisch Kinga egyaránt négy-négy találatnál jártak. 23:19-nél nálunk volt a nyitás joga, de előtte a vendégek vezetőedzője kért időt. Kilyénfalvi Zsófi rögtön ásszal kezdett a szusszanás után, de 24:21-nél egy pontra volt a vendégegyüttes a szettgyőzelemtől, amit meg is szerzett.

A második etap eleje is szorosnak indult, de 8:5-nél ismét mínuszban voltunk, ekkor kértünk először időt a szettben. Hatásosnak is bizonyult, azonnal egaliztáltunk, sőt 9:8-nál fordítottunk is. Hiába kért időt a DVTK trénere, a mieink óriásit játszottak, már négy pont volt a fórunk. 17:13-nál ismét időt kért a vendégcsapat vezetőedzője, nem találták csapatunk ellenszerét a második játékrészben. Vicky Giommarini ász nyitással folytatta előnyszerzésünket, és megnyugtató eredménnyel 25:18-ra nyertünk, így 1-1-re módosítva a találkozó állását.

A harmadik felvonásban folytattuk a másodikban látott jó játékot, 7:3-ra vezettünk már. Ellenfeleink sem hagyták magukat túlságosan leszakítani, ám több ki nem kényszerített hibájukkal is a mi malmunkra hajtották a vizet. A pontatlanságuk ellenére is egyre zárkóztak fel, sőt 13:13-nál egalizáltak is. Leiszt Máté hosszú csend után ezen állásnál kért taktikai szünetet. Az időkérés után sikerült négy ponttal meglépnünk, így a vendégek trénere is magához rendelte tanítványait. Izgalmas percek következtek, 19:18-nál a ‒ végjátékhoz közeledve ‒ újra egy pont volt a különbség javunkra. A szettet 25:21-es sikerrel zártuk.

A negyedik szettet abban a reményben kezdhettük, hogy ha a mi győzelmünkkel zárul, akkor az a találkozó végét is jelenti számunkra. A mérkőzés legeredményesebb játékosa csapatkapitányunk, Windisch Kinga volt, aki a mérkőzésen huszonkétszer segítette csapatát ponthoz. Kilyénfalvi Zsófia nyitását követően 9:5-ös előnyben voltunk. 12:6-nál nagyon nyugodtan röplabdázhattunk, kezünkben volt a mérkőzés irányítása. 25:11-es eredménnyel pedig megnyertük a szettet, és egyben a meccset is.

Május 1-jén folytatódik a párharc a DVTK otthonában 18:00 órai kezdettel.

Női Extraliga rájátszás 7. helyért, első mérkőzés

2022. április 28. 17:00, Budapest, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok

MTK Budapest‒DVTK  3-1 (-21, 18, 21, 12)

Játékvezetők: Szarka J. Szabó P. (Hidegkuti D., Oláh B.)

MTK Budapest: Giommarini 14, Kilyénfalvi 10, Boskó 1, Tettamanti 5, Windisch 22, Tatár 12. Csere: Weidemann, Szalai (liberók), Berkó 5, Borsos.

Vezetőedző: Leiszt Máté

DVTK: Szajkó 7, Godó 7, Kiss 9, Kalmár 4, Sylejmani 14, Baidiuk 11. Csere:Kundrák (liberó), Egri 1, Sitku.

Vezetőedző: Gaitanakis Leonidas

Leiszt Máté: ‒ Ahogy eddig, úgy most is a kelleténél nehezebben indult a találkozó. Amint azt a hozzáállást és azt a játékot produkáltuk, ami szükséges a győzelemhez, azután rátértünk a siker útjára, melyet végig is járva nyertük meg a mérkőzést. A céljaink elérése érdekében az első lépést megtettük, de vasárnap újra feladat vár ránk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!