Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: Garai Zsófiával lett teljes a keret

Publikálva: 2022.10.10 Frissítve: 2022.10.10 Röplabda

A fiatal játékos két bajnoki cím után csatlakozhatott a felnőttekhez.

A lányok gőzerővel készülnek a bajnoki nyitányra, ám mi még egy interjúval adósak voltunk, hiszen a saját utánpótlásunkból Garai Zsófia is a felnőttegyüttest erősíti a nyártól. Zsófi az előző évben két bajnoki címet ünnepelhetett az ifjakkal U19-ben és U21-ben is, ám az idei szezonban még nagyobb kihívás előtt áll. Az Extraliga mezőnyében kell megállnia a helyét, a fiatal röplabdázónkkal ezzel kapcsolatban beszélgettünk.

Zsófi nagyon boldog volt a lehetőségtől, nagy előrelépés ez karrierjében. ‒.

‒ Nagyon jólesett a felkérés, hiszen azért dolgoztam az elmúlt években, hogy az extraligában szerepelhessek, és ez most teljesült. Természetesen nagy változás ez számomra, teljesen más a játék dinamikája és az elvárások is.

Már több hét is a háta mögött van a közös munkából, amiről velünk is megosztotta a gondolatait, illetve arról is mesélt, hogy mi az, amiben fejlődni szeretne még.

‒ Nagyon élvezem a közös munkát. Az egész stáb nagyon segítőkész, és a lányokkal is nagyon jó a kapcsolatom az első héttől kezdve. Mostanra pedig jól összeszokott a társaság. Mindenképpen sokat szeretnék fejlődni egyénileg. Mivel nem tartozom a magas játékosok közé, ezért a legfontosabb az, hogy technikailag és fejben is a lehető legtöbbet hozzam ki magamból, emellett a csapat hasznos tagjává szeretnék válni.

Az U19-es és U21-es tavaly évi siker nagyon motiváló számára, hatalmas élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodik ilyenkor minden játékos, nem volt ez másképp Zsófi esetében sem.

‒ Megtapasztalhattam azt az érzést, ami nagyon kevés embernek adatik meg, és ráadásul a tavalyi szezonban kétszer is a bajnokcsapat tagja lehettem. Ez a két győzelem hatalmas motivációt adott, pláne, hogy nagyon sok játéklehetőséget kaptam mindkét korosztályú gárdában. A célom, hogy a jövőben is a dobogó tetejére állhassak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!