Atlétika
Nagy Marcell

Röplabda: rendkívüli izgalmak közepette 3:2-re nyertünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.12.02 Frissítve: 2022.12.02 Röplabda

A bajnokság hetedik fordulójában a FATUM-Nyíregyháza volt a vendégünk.

Két olyan együttes csapott össze péntek kora este az Illyés-Aramis Sportcsarnokban, amelyek életében nagy változás történt az elmúlt egy hétben. A mieink megszerezték az első győzelmüket az Extraligában, míg a vendégeink új vezetőedzővel érkeztek a párharcra, Tomás Varga személyében.

Nagy elánnal kezdett a vendéggárda, látszott, hogy a lányok bizonyítani akarnak az új trénernek, amelynek az lett a következménye, hogy 8:3-ra elhúztak, így először Leiszt Máténak kellett időt kérnie. Az első szünetet második követte, hiszen 11:4-nél továbbra is a nyíregyháziaknál volt az előny. Ellenfelünk támadásaival nem boldogultunk, viszont egy Briga Zsanett-Szabó Lili blokk után a zárkózás útjára léptünk rá.

Ezt a vendégek új mestere is megérezte, magához is rendelte a sajátjait, hogy még időben elejét vegye a mi kísérleteinknek. A célját nem érte el az időkérés, és fantasztikus páros sáncunknak köszönhetően már csak kettővel voltunk lemaradva. Az ellenfélnek is megremegett a keze, Jurdza elhibázta a nyitást, majd Tatár Gréta egyenlített ki. 19:18-nál megfordítottunk a mérkőzés állását, és már két ponttal is vezettünk, de nem tudtuk könnyen leszakítani a vendégeket, sőt a 23:22-nek újra ők örülhettek. Már az első szettért nagyon nagy csata folyt a pályán, mindkét alakulat sikerrel akarta kezdeni a találkozót, ami szerencsére számunkra alakult így 26:24-es eredménnyel.

A térfélcsere után mindkét csapat több pontatlansággal kezdett, vezetni csak a FATUM-Nyíregyháza tudott, de ők sem tettek szert különösebben nagy fórra. Anja Asonja hetedik pontját szerezte meg, amivel 7:7-nél egalizáltunk. Az etapban először 14:13-nál volt nálunk az előny, majd csapatkapitányunk pontot érő sánca után háromra nőtt a differencia. Tovább folytattuk a kiváló sorozatot, három helyett már öttel mentünk. Az izgalmak viszont ebben a szettben sem maradt el, a végjátékra kanyarodva újra egyenlő volt az állás. 23:20-nál egyetlen hajszál választott el a második szett győzelmétől minket, amit 25:23-ra abszolváltunk is.

2:0-s állásról vártuk a folytatás, amely azt jelentette, hogy egy ponttal biztosan gazdagodunk már. Ám a lányok célja nem az egy pont, hanem a győzelem volt, így a harmadik szettnek ennek reményében vágtak neki. Az játékrészt elején felszívták magukat a vendégek, 8:4-re léptek el. A nagyon kívánt egyenlítés egyelőre váratott magára, már hat pont is volt a különbség az ellenfelünk javára. Ám a mieink küzdőszelleme a maximumom volt, 17:15-nél kettőre közelítettük meg a Nyíregyházát. Nagyot küzdöttünk, 24:18-as hátrányból hoztuk vissza a szettet 24:24-re, amit végül a vendégek nyertek meg.

Drámai végjáték után a negyedik felvonással folytatódott a párharc, amely az eddigi legrosszabbul kezdődött számunkra, 5:0 után vezetőedzőnk taktikai szünetet kért. Ugyan kettőre már sikerült megközelítenünk Tomás Varga csapatát, de 14:8-nál újra nagyobb hátrányba kerültünk. Fokozatosan kerültünk vissza újra a meccsbe, 20:19-nél ismételten nagy izgalmak vártak ránk. Szabó Lili parádés megmozdulásaival pedig 21:21-nél tördelhettük a kezünket a folytatást várva. A pozitív befejezés elmaradt, a Nyíregyháza 2:2-re módosította a mérkőzés állását.

A szett az elejétől fogva nagyon szoros volt, mindkét fél érezte ennek az etapnak a súlyát. Kék-fehér lányaink domináltak, 6:3-nál jó kezekben volt náluk az előny. Az ötödik játszma derekán 8:5-re továbbra is vezettünk, a nyíregyháziak trénere kényszerült kétszer is időt kérni. Már csak egy pont hiányzott nekünk a kiváló befejezéshez, ellenfelünk pedig hattal volt lemaradva tőlünk. A meccs sorsát Szabó Lili megmozdulása döntötte el a javunkra.

Női Extraliga alapszakasz, 7. forduló

2022. december 2. 17:15, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok

MTK Budapest‒FATUM-Nyíregyháza 3:2 (24, 23, -24, -23, 9)

Játékvezetők: Jámbor T., Halász E.

MTK Budapest: Asonja 19, Tatár 15, Berkó 4, Briga 4, Szabó L. 16, Costa 15. Csere: Divényi (liberó), Varga.

Vezetőedző: Leiszt Máté

FATUM-Nyíregyháza: Karaoglu 19, Cicic 3, Jurdza 10, Cepni 14, Lászlop 4, Leban 23. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 1.

Vezetőedző: Tomás Varga

Leiszt Máté: ‒ Mind a két csapat részéről nagyon nagy küzdelem zajlott a pályán, gratulálni kell mindkét félnek a mai meccshez. Az első két szettben koncentrált, jó minőségű röplabdát játszottunk. A másik két szett elején úgy éreztem, hogy túlságosan megnyugodtunk, ezért elmaradtak a jó megoldásaink, amiket előtte produkálni tudtunk. Hiába küzdöttünk, nem tudtunk visszajönni, ám az ötödik szettben újra a kellő agresszivitással játszottunk, a szívünk pedig belevitt minket a győzelembe.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!