Kézilabda
Török Lilly

Röplabda: Früchlich Zsolt felel a lányok erőnlétéért

Publikálva: 2022.09.07 Frissítve: 2022.09.06 Röplabda

Az előző szezonban még csak a fiatalokkal együtt dolgozó erőnléti edző az idei évtől már a legnagobbakat is trenírozza, őt kérdeztük az eddigi tapasztalatairól, illetve, hogy mire helyezi a hangsúlyt az edzések során.

‒ Az utánpótláscsapatokkal már dolgoztál az MTK Budapest röplabdaszakosztályánál, most viszont a felnőttek erőnléti edzőjeként is tevékenykedsz, mit szóltál ehhez a lehetőséghez?

‒ Nagyon örültem a felkérésnek, sok munkát raktunk bele az utánpótlásba, aminek meg is lett az eredménye. Ez a felkérés, hatalmas elismerés a munkámban, remélem hasonlóan jól fog sikerülni a felnőtt csapat felkészítése is.

‒ Miben tér el a felnőttcsapatot edzeni, mint az utánpótlást?

‒ A felnőttcsapattal több időt kaptam, mint az utánpótlással, máshogy van időm megtanítani a mozgásokat, jobban tudom ellenőrizni a munkát, és nagyobb gyakorisággal tudom edzeni és terhelni a kívánt területeket.

‒ Mire fekteted a legnagyobb hangsúlyt a közös munka során?

‒ Elsősorban közös nyelvet kell, hogy beszéljünk, tudniuk kell, hogy mit kérek, és azt miért így kérem, az elején ezen volt a fő hangsúly. Sok feladat új nekik, vagy sosem csinálták azelőtt, ezeket be kell tanulni, majd terhelést kell ráapplikálni. A fő hangsúly az erőn és a robbanékonyságon lesz a szezonban.

‒ Hogyan fogadtak a lányok? Milyen az eddigi közös munka velük, hogyan haladtok a felkészüléssel?

‒ Szerencsére volt, akit már ismertem, így mondhatni a hírem megelőzött. Nagyon barátságosan és nyitottan fogadtak szerencsére. A közös munka során fegyelmezettek és odafigyelnek mindenre, amit mondok, ez nagyon megkönnyíti az edzéseket. Olyan ütemben haladunk, ahogy fejlődnek, nincs értelme többet adni nekik. Szerencsére jól veszik az akadályokat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!