Taekwondo
Patakfalvy Luca

Röplabda: évértékelő Leiszt Mátéval

Publikálva: 2021.12.23 Frissítve: 2021.12.23 Röplabda

Röplabdacsapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk a szezonkezdés óta eltelt időről.

Az Extraligában szereplő női röplabdacsapatunk vezetőedzőjét, Leiszt Mátét kértük, hogy meséljen a bajnokság eddig eltelt fordulóiról, a nyári alapozástól kezdve, a jövőbeni tervekig. 

– Nagyon fiatal és ambiciózus csapattal vágtunk neki a 2021/22-es idényének. Nagy kihívás volt, hogy több olyan játékosunk is van, aki a nyári felkészüléskor még csak az utánpótlásgárda színeiben szerepelt, így felnőtt tétmérkőzésen még soha nem tudott bizonyítani. Augusztustól kezdve nagyon sokat dolgoztunk, technikailag, erőnlétileg, és taktikailag is elkezdtük fejleszteni a csapatot.

– Mennyit fejlődtek a játékosok?

– Nagyon sokat, ráadásul mindenki, ilyen szempontból tehát nincs hiányérzetem, hiszen amit terveztünk, hogy honnan hova szeretnénk eljutni, azt teljesítettük. Természetesen ez még nem a végállomás, ugyanis a következő időszakra is megvannak azok az elemek, melyeken tovább kell csiszolni.

– Hogyan értékeled az eddigi szerepléseteket a bajnokságban?

– Pozitív meglepetései vagyunk a bajnokságnak, ha magát a teljesítményt nézzük, hiszen látványos és korszerű röplabdát játszunk, ami a legnagyobb csapatok ellen is kompetitív tud lenni. Igaz, rutinban nagyon sokat kell még erősödnünk, de ebben csak az idő lehet segítségünkre, ahogy egyre több meccset játszunk, annál több mérkőzésrutinnal fognak rendelkezni a lányok.

– Tekintsünk előre, a jövő évre! Mi az, amivel elégedett lennél, a szezon zárultával?

– Tippelgetésbe nem mennék bele, inkább azt fogalmaznám meg, hogy mi az a cél, amit a lányoknak felállítottam. Azt kértem tőlük, hogy a karácsonyi szünet után is ugyanazzal a motivációval térjenek vissza, ahogy eddig is dolgoztak, így esélye lesz mindenkinek arra, hogy a fejlődési skálán a következő lépcsőfokot elérje. Akkor elégedettek lehetünk, ha ez nemcsak az edzéseken, hanem a tétmérkőzéseken is meg tudna mutatkozni, hiszen abban biztos vagyok, hogy ez az eredményességgel is párosulni fog.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!