Karate
Hárspataki Gábor

Röplabda: eseménydús hétvége Ko Henrietta csapatai számára

Publikálva: 2022.05.17 Frissítve: 2022.05.16 Röplabda

Több helyszínen, azonos időpontban léptek pályára az edzőnő tanítványai.

A serdülő bajnokság első- és másodosztályban is érdekeltek voltunk, U17-es röplabda együtteseink révén. Az I. osztályban harcoló gárdánk a 7-9. helyért küzdött meg Budapesten. Ellenfelünk, a házigazda KSE és a Nyíregyháza csapata volt. Először a házigazdák ellen léptünk pályára, és bár érzékelhető volt a lányokon a reggeli fáradtság simán hoztuk a mérkőzést, 3-0-s győzelmet aratva.

Pihenőre nem sok időnk maradt, közvetlenül az első mérkőzés után játszottuk következőt. A Nyíregyháza nagyobb ellenállást mutatott, 28:26 lett az első játszma eredménye a javunkra. A második szettet simán hoztuk, majd a harmadikban kissé szétestünk, így nem sikerült lezárni a párharcot. A negyedik játékrészre sikerült rendezni sorainkat és 3-1-es győzelemmel zártuk a napot, így miénk lett a hetedik helyezés.

Ko Henrietta vezetőedző a következőképp értékelte a szezont.

‒ Ez a helyezés sajnos nem tükrözi csapatunk képességeit. A sok hiányzásnak, betegségnek tudható be, hogy a legfontosabb tornákon nem tudtunk kiállni legerősebb felállásunkban, így képtelenek voltunk hozni a papírformát. Remélem, hogy a jövő szezonban játékosaim elhivatottabbak lesznek, nem hagyják cserben a csapatot, és így jobb eredményt tudunk elérni.

Csapat: Anitic Glória, Eiles Flóra, Kardos Mira, Kollár Bori, Mahler Anna, Pogány Kata, Rácz Julcsi, Tarr Hajnalka, Tálos Emma, Szabó Kitti, Varga Brigitta.

Edző: Ko Henrietta

Másik U17-es csapatunk – Benkóné Kőrös Mária vezetésével – Budaörsre látogatott. Az Emericus-BDSE A és az ÉRD gárdáival néztünk szembe. Kék-fehér ifjú sportolóink nagyon küzdöttek, de mindkét mérkőzésen alul maradtak, így a nyolcadik helyen zárták a bajnokságot.

BDSE‒MTK fehér 3-0

ÉRD‒MTK fehér 3-1

Csapat: Lokodi Sára, Tóth Panna, Vámos Emma, Kecskés Kinga, Ujvári Nóra, Antosz Lea, Benedek Kata, Ajtony Szofi, Tisza Fruzsina, Sumits Lili, Dajka Dorka, Frey Gréta.

Edző: Benkóné Kőrös Mária

Ko Henrietta tréner programja rendkívül mozgalmas volt a hétvégén, ugyanis egyszerre, azonos időpontban, több korosztályban, több helyszínen vívtak meccset tanítványai. A serdülő korosztály mellett az U12-es csapat is vendégszerepelt, Tatabányára utaztak az ifjoncok. Mivel az ő nevelőedzőjük is Ko Henrietta, a két mini csapatot Tüske Erika ‒ volt UP-edzőnk ‒ és Kiss Kornélia ‒ junior játékos ‒ segítségével tudtuk versenyeztetni. Ebben a korosztályban még nem hirdetnek helyezéseket, de az eredményekből leszűrhetjük, hogy mind a két csapatunk az élmezőnybe tartozik, hiszen az MTK kék és MTK fehérek is két győzelemmel és egy döntetlennel zárták a napot.

Csapatok: Fehér: Nyitrai Léna, Szikla Róza, Mihály Zille, Zánkai-Laki Flóra, Szabó Orsolya.

Edző: Tüske Erika

Kék: Ágoston Hanna, Kovács Natasa, Kozma Lilla, Major Blanka.

Edző: Kiss Kornélia

A hétvége nem ért véget ezután sem, hiszen a Ko Henrietta által irányított iskolaprogram kis sportolói is pályára léptek ‒ vasárnap ‒ Sóvári Zsombor vezényletével. A Folyondár utca adott ezúttal otthont a Vollé Röpsuli versenysorozatnak, ahol 49 csapat találkozott, és három korosztályban zajlottak a meccsek.

A mieink szupermini és mini korosztályokban léptek pályára, összesen három csapattal. Itt sem számolják a pontokat, eredményről nem tudunk beszámolni, de ami biztos és a legfontosabb, hogy a gyerekek nagyon jól érezték magukat és rengeteget fejlődtek az előző tornához képest.

Gratulálunk a Hegedűs Géza Általános Iskola kisiskolásainak és felkészítő tanáruknak Sóvári Zsombornak!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!