Atlétika
Nagy Marcell

Röplabda: eseménydús hétvége

Publikálva: 2021.12.14 Frissítve: 2021.12.13 Röplabda

A legkisebbektől a legnagyobbakig szinte mindenki pályára lépett az év utolsó mérkőzésein.

A december 11-12-i hétvége nem csupán az adventi készülődésről és az ezüstvasárnapról szólt röplabdásainknak, ugyanis több korosztályunk is tétmérkőzésen szerepelt a bajnokságban.

A legfiatalabbak – az U12-es korosztály – december 12-én, az Érden rendezett felkészülési tornán debütáltak. A ráhangoló összecsapások kezdő és haladó szinten folytak, a mienk mindkettőn érdekeltek voltak. Kezdő kategóriában Ko Henriette irányításával lányaink a négycsapatos – UTE, Gödöllő, Érd, MTK Budapest – csoportból a harmadik helyet szerezték meg. A gödöllőiekkel szemben 2:1-es győzelmet arattunk, míg az UTE és a házigazda gárdájával szemben alulmaradtunk 2:1-re. Fiataljaink vezetőedzője a következőket fogalmazta meg a tornán elért eredmény kapcsán: – Első nekifutásra nagyon szép eredményt értek el a lányok, büszkék vagyunk rájuk!

A csapat tagjai: Ágoston Hanna, Bocskov Szonja, Kapolyi Hanna, Major Blanka, Mihály Zille, Nyitrai Léna, Szikla Róza, Zánkai-Laki Flóra.

Haladó szinten ugyancsak négy csapat vett részt a tornán, ahol szintén egy győzelmünk született az UTE együttese ellen 2:1-es eredménnyel, míg a Delta és a Szolnok elleni találkozókon ők bizonyultak jobbnak. Kék-fehér lányaink a körbeverés következtében a szettek arányai szerint a második helyezést érték el.

A csapat tagjai: Babits Lola, Barcsa Boglárka, Fernandez-Bujarrabal Blanca, Gétay Georgina, Kindornai Viktória, Sándor Zorka, Sipos Milla, Szűcs Kincső. Edzőik: Benkóné Kőrös Mária, Ko Henrietta, Szatmári Anett.

Benkóné Kőrös Mária vezérletével a dr. Kotsis Attiláné U15 OIGYB I. osztály alapszakaszában az UTE „A” és a Szeged RSE narancs csapataival néztek szembe röplabdázóink. Sikeres napot zártak, hiszen mindkét találkozón győzedelmeskedni tudtak.

UTE A─MTK kék 1:3 (23:25, 25:19, 19:25, 19:25)

MTK kék─Szeged RSE narancs 3:0 (25:17, 25:19, 25:20)

A csapat tagjai: Lokodi Sára, Tóth Panna, Vámos Emma, Kecskés Kinga, Ujvári Nóra, Antosz Lea, Benedek Kata, Tisza Fruzsina, Sumits Lili, Dajka Dorka, Ajtony Szofi, Boros Villő, Gál Magdolna.

A Torma Ágnes U19 OIB I. osztály női középszakasz utolsó fordulójában Tímár Edit tanítványai a Vasas SC és az UTE együttesével találkoztak. A Vasas-lányok elleni megmérettetésen csak egy szettig tudták a mieink megmutatni azt a játékot, amire valójában képesek, a fontos pillanatokban elkövetett hibáink eldöntötték a mérkőzés sorsát. Az UTE ellen már magabiztosabb játékkal rukkoltunk elő, nyitásaink feljavultak, és a sáncvédekezésünk is eredményes volt, ezzel az év utolsó mérkőzését sikerült abszolválni. Tímár Edit vezetőedző a következő szavakkal búcsúztatta az utolsó összecsapást: – Örülök, hogy a lányok az utolsó mérkőzésre ritmust tudtak váltani és győzelemmel búcsúzunk a 2021-es évtől és boldogan megyünk a karácsonyi pihenőre.

MTK Budapest─Vasas SC 1:3

MTK─UTE 3:1

Január 22-én a kvalifikációs szakasszal folytatódik U19-eseink számára a bajnokság.

A női NBII. U21 bajnokság C csoportjában viaskodó gárdánk vasárnap hazai pályán fogadta a Haladás VSE röplabdásait. A találkozón 3:2-re nyertünk.

MTK Budapest─Haladás VSE 3:2

A győztes csapat tagjai: Szőke, Varga, Briga, Tordai, Tarr, Garai, Vámos, Drávecz, Matkó, Dergez. Edző: Schildkraut Krisztián

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!