Atlétika
Jankovics Dániel

Röplabda: elveszítettük az Extraligás tagságunkat (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.05.06 Frissítve: 2023.05.06 Röplabda

A MÁV ELŐRE SC-ST. Solar szerezte meg a hetedik helyet, a mieink pedig a nyolcadikok lettek a bajnokságban, így kiestek.

Összesítésben 2-0-s hátrányból várhattuk a harmadik párharcot a MÁV ELŐRE SC-ST. Solar ellen, ahol az egyetlen esélyünk maradt arra, hogy életben tartsuk a 2023/24-es szezon Extraligás tagságának reményét, ám ahhoz mindenképp győzelemmel kellett – volna – zárni a szombat esti találkozót. A mieink ennek fényében óriási lendülettel kezdtek, már 7:3-nál időkérésre kényszerítették a vendégcsapat trénerét.

A folytatásban nemcsak egyenlítettek a székesfehérváriak, de egy-egy ponttal a vezetést is átvették. 14:12-es hátrányban Leiszt Máté elejét akarta venni a vendégek irányításának, így rögtön időt kért. Sajnos ez sem állította meg ellenfelünket, tovább növelve az előnyt 19:14-re módosította az állást. már hat pontra is nőtt a hátrányunk, ám a lányok derekasan küzdöttek, és visszajöttek 24:21-re. A Székesfehérvára azonban nem engedte kicsúszni a kezéből a szettet, 25:21-re megnyerte azt.

A második etap a vendégek dominanciájával zajlott, a 7:1-es hátrányunk után Briga Zsanett potntjaival, illetve az ellenfelünk hibáival három pontra zárkóztunk. Sajnos magasabb fokozatba kapcsoltak a vendégek, és 16:10-nél újra nagyobb előnyt tudtak kialakítani. A harci szellem nem hiányzott a mieinkből, Anja Asonja pontszerzésével 22:21-nél egy pontra közelítettük meg riválisunkat. A hátralévő időben több pontot nem sikerült szereznünk, így 25:21-re elveszítettük a szettet.

A harmadik játszmában 12:7-nél kerültünk először nagyobb mínuszba, ahonnan vezetőedzőnk időkérése sem tudott kilendíteni minket, 17:10-nek örülhetett a vendégcsapat. Ahogyan az előző szettekben, így ebben is a végjátékot szorossá tudtuk tenni, 23:22-re szépítettünk. A menetelésnek pedig nem volt vége, előbb egyenlítettünk, majd 24:23-nak örülhettünk a parádés kettős sáncunknak köszönhetően, sőt az etap végéig megmaradt a lendület, hiszen 25:23-ra megnyertük azt.

A harmadik szett sikerével folytatódott a sorozat, megakadályoztuk, hogy ellenfelünk lezárja a mérkőzést, és a hetedik helyéért folyó csata sorsát. A szett 14:14-nél még döntetlennél járt, ahonnan a vendégek szereztek 19:15-nél négypontos vezetést. Több meccslabdát hárítva 24:23-ra visszakapaszkodtunk, de ezután 25:23-ra lezárta a sorozatot a székesfehérvári alakulat, és megszerezte a hetedik helyet az Extraligában, ahonnan így mi kiestünk.

Női Extraliga rájátszás, 7-8. helyért, harmadik mérkőzés

2023. május 6. 20:00 Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 80 néző.

MTK Budapest‒MÁV ELŐRE SC-ST.Solar 1:3 (-21, -21, 23, -23)

Játékvezetők: Sík B., Árpás K.

MTK Budapest: Asonja 27, Berkó 1, Garai, Tarr 8, Tatár 9, Costa 16. Csere: Divényi, Weidemann (libero), Briga 4, Szabó 1, Varga.

Vezetőedző: Leiszt Máté

MÁV ELŐRE SC-ST.Solar: Dolotova 1, Dvoracek 34, Tóth 7, Szabó 10, Gilfillan 13, Ertz 8. Csere: Kovács, Kiss (libero), Borostyán, Karnitskaya, Narancic, Szilágyi.

Vezetőedző: Przybylak Lukasz Marcin

Leiszt Máté: ‒ Kiadtunk magunkból mindent ma is, és legfőképpen azt sajnálom, a következő év kapcsán, hogy mi vagyunk az Extraligában az a csapat, aki a legnagyobb részben a fiatal, magyar játékosokra támaszkodunk, az ő fejlődésüket szolgáljuk. Gratulálunk a Székesfehérvárnak, és köszönöm a csapatomnak az egész éves áldozatos munkáját. Annak ellenére, hogy csalódással zárul számunkra a szezon, a lányok mindent megtettek, erőn felül dolgoztak és harcoltak, időt és energiát nem sajnálva odatették magukat, és álltak helyt ebben a nemes küzdelemben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!