Tenisz
Fucsovics Márton

Röplabda: igazi hullámvasút volt a mérkőzés (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.03.05 Frissítve: 2022.03.05 Röplabda

3-2-es vereséget szenvedtünk az UTE együttesétől – hazai pályán.

A 2021/22-es bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén, hazai pályán fogadta női röplabdacsapatunk az UTE együttesét. Az őszi párharc során – Újpesten – nagyon szoros meccset játszott egymással a két fél, ám végül 3-0-ás hazai győzelemmel zárult az ütközet. Most itt volt az új esély, hogy az előző heti győzelem után ismét nyerni tudjanak kék-fehér lányaink, és pozitív élményekkel lépjenek be a rájátszásba.

Kilyénfalvi Zsófia rendkívül ponterősen kezdte a találkozót, hiszen az első három találatunkból kettőt ő szerzett. Sikerült ugyan a vendégeknek két ponttal ellépni, de a Borsos-Windisch blokknak köszönhetően már 5:5-re kozmetikáztuk az állást. Ám a lila-fehérek sem hagyták magukat, 10:6-os előnyt harcoltak ki maguknak. Úgy tűnt állandósulni látszik az újpestiek uralma a pályán, így Leiszt Máté 15:11-es hátrányban időt kért, majd 17:11-nél ismét magához rendelte játékosait.

A több meccset kihagyó csapatkapitányunk megszerezte harmadik pontját, majd a negyediket is, ám ennek ellenére sem tudtunk közelebb zárkózni, már 21:13-ra vezettek Horváth András tanítványai. Hazai oldalról Varga Brigitta nagyszerű cserének bizonyult, társaival együtt 24:18-nál több szettlabdát is hárítani tudott. Végül 25:18-ra az UTE lányai nyerték a szettet.

A második etapban folytatta a vendégegyüttes a mérkőzés irányítását, de nem hagytuk őket túl nagy fórra szert tenni, 7:6-nál Tatár Gréta állt oda a nyitáshoz. Hárompontos hátrányban először 10:7-nél voltunk, ugyan két pontra mindig visszajöttünk, de ennél közelebb nem tudtunk kerülni, sőt 13:9-nek örülhetett már a lila-fehér gárda. Csapatunk legjobbja, Windisch Kinga ekkor már nyolc találatnál járt.

Kilyénfalvi Zsófi ász nyitásával pedig már egált mutatott az eredményjelző, 13:13-nál. Nagy nehezen vissza küzdöttük magunkat döntetlenre, majd az újpestiek két gyors pontszerzéssel ismét vezettek. 18:14-es hátrányban Leiszt Máté szünetet kért, hiszen a vendégek már a hatodik ászukat szerezték meg úgy, hogy még két szett sem ment le. Gyimes Zsófia szervái fogadhatatlannak bizonyultak, a lila-fehér játékos négy ásznál járt már 21:15-ös állásnál. Sajnos ezt a szettet is könnyedén nyerte a vendégcsapat 25:16-ra, így már 2-0-ra vezettek.

A harmadik szettet mi kezdtük jobban, ám az UTE röplabdásai hamar egyenlíteni tudtak, ezután pedig fej-fej mellett haladt a két egylet. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy ponttal, így azért izgulhattunk, hogy kék-fehér lányaink kerekedjenek felül a csatában. Két ponttal először a vendégek vezettek 13:11-nél, de szerencsére ez nem tartott sokáig, hamar egalizáltunk, sőt 15:14-nél már mi voltunk előnyben, és Tatár Gréta eredményességével már két ponttal vezettünk.

A mérkőzés során az újpestiek trénere ezután kért először időt, ami sajnos sikeresnek bizonyult, hiszen egalizáltak. Windisch Kinga ász nyitásával pedig újra két ponttal mehettünk. 20:17-nél már hárompontos fórban voltunk, ekkor ismét szünetet kért a vendégek szakmai stábja. 22:19-nél izgalmas végjátéknak nézhettünk elébe a harmadik etapban. 23:22-nél most Leiszt Máté kért időt, döntő fontosságú volt, hogy ezt a szettet nyerni tudjuk, hiszen, ha nem sikerül, az újpestiek győztesen távozhatnak Budaörsről. Óriásit küzdve lányaink nyerték a szettet 25:23-ra.

A negyedik szettben úgy tűnt nagy lendületbe kerültünk az előző etap győzelmétől, és rögtön két ponttal indítottunk a találkozót, sőt már 5:2-re elhúztunk. A lila-fehérek sem adták fel, 6:5-nél már ők vezettek. 12:9-es állásnál az újpestiek kezében volt az irányítás a pályán, de kék-fehér röplabdásaink egy percre sem adták fel, visszajöttek 13:12-re. Megvolt a lehetőségünk egyenlíteni, ám egymás után kétszer is elrontottuk a nyitást. Ezt kihasználta ellenfelünk, és három ponttal meglépett.

A szett utolsó momentumaiban 22:20-as hátrányban voltunk, ám Tatár Gréta pontot ütött, majd a vendégek hibáztak, így 22:22-es döntetlennél kért időt Horváth András. Az újpestieknek meccslabdája volt, mikor az MTK Budapest kispadja kért egyperces taktikai pihenőt. A kiválóan játszó Gyimes Zsófia nyitást rontott, majd Giommarini szerzett pontot. Bravúrosan 26:24-re nyertük a negyedik szettet, ami azt jelentette, hogy a döntő játszma következett.

A döntő szett első pontját az újpestiek szerezték, de mi sem maradtunk le, szoros harc folyt a pályán, nem bírt egymással a két gárda. 7:5-ös hátrányban Leiszt Máté magához rendelte a lányokat, hogy ne hagyják az ellenfelet nagyobb előnyre szert tenni. Amikor 8:5-nél térfelet cserélt a két fél, három ponttal voltunk lemaradva. 11:6-nál úgy tűnt magabiztosan nyeri a vendégcsapat a mindent eldöntő szettet. Végül 15:10-re nyerték az ötödik szettet a vendégek.

Női Extraliga alapszakasz

2022. március 5. 18:00, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok

MTK Budapest‒UTE 2-3 (-18, -16, 23, 24, -10)

Játékvezetők: Szarka J., Mezőffy Zs., (Nagy D., Kósa D.)

 

MTK Budapest: Giommarini 12, Borsos 7, Kilyénfalvi 19, Boskó 1, Windisch 17, Tatár 17. Csere: Szalai, Weidemann (liberó), Boskó, Varga 1, Petri,

Vezetőedző: Leiszt Máté

UTE: Del Rio Preval 6, Krasteva 19, Koleva 19, Ovecková 6, Gyimes 12, Manninger 11. Csere: Dömsödi (liberó), Ambrosio 2, Petőváry,

Vezetőedző: Horváth András

Leiszt Máté: ‒ Az egész meccset hullámvasúthoz tudnám hasonlítani. Az első két szettben mentalitásban sem voltunk kellően a pályán, a harmadik és a negyedik szettben már azt a tüzet láttam a lányokon, amit vártam, és ez meg is hozta az eredményét. A döntő szettben az idegek harca volt, melyet ma az UTE bírt jobban. Bízom benne, hogy a rájátszásban kiegyensúlyozottabbak tudunk lenni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!