Kézilabda
Fekete Bozsana

Röplabda: egy hajszálra kerültünk az Extraligás tagság elvesztésétől

Publikálva: 2023.05.02 Frissítve: 2023.05.02 Röplabda

A hazai pályán elszenvedett vereség után, Székesfehérváron is 3:1-re kikaptunk.

Az első tizennyolc pontig egyik csapat sem tudott jelentős előnyre szert tenni, ám ennek nem örülhettünk, hiszen tízet a hazaiak, nyolcat pedig mi értünk el. Ezután negatív fordulatot vett a mérkőzés, zsinórban háromszor volt eredményes ellenfelünk, mellyel 13:8-ra maradtunk le. Leiszt Máté időkérése sem hozta meg az áhított javulást, 18:12-nél jelentős hátrányban voltunk. Sajnos a végére kialakult a tízpontos differencia, 25:15-re veszítettük el az első szettet.

A második etap elején folytatta a játék irányítását a székesfehérvári együttes, ám a mieink ledolgozták az ötpontos hátrányt, és 10:9-nél a hazaiak mestere kényszerült rövid pihenőre hívni sajátjait. A visszazárkózáshoz nagyon kellettek Tatár Gréta ász nyitásai, illetve Tarr Hajni eredményes játéka. A várva várt fordulat 15:15-ös döntetlen után következett, amikor sorozatban négy pontot szereztünk. 21:21-ig tartottuk az előnyt, de a lányaink fergeteges játéknak köszönhetően 25:22-re megnyertük a második játszmát.

Döntetlenről nézhettünk elébe a harmadik szettnek, ahol folytatódott a gigászi csata a felek között. Nem bírtak egymással a csapatok, szinte egymást követve növelték a pontjaik számát, ezzel egyik gárda sem tudott tartós előnyt kialakítani. Ahogy az előző szettben, így ebben is 15:15 után indultunk meg igazán, ahol Tatár Gréta ászát követően 18:16-os pluszban voltunk. A végjátékban három pontra nőtt az előny, de nem nyugodhattunk meg, mert 22:22-nél egalizáltak a hazaiak. Az egyenlítés után 24:22-re a vendéglátóink fordítottak, ami elegendő volt számukra, hogy 25:23-ra megnyerjék a játszmát.

A fezsültség mindkét oldalon érződött, a negyedik szett elején már négy rontott nyitásnál jártak a csapatok. A kevesebbet hibázó hazaiak javára 9:4 állt az eredményjelzőn, és ugyan három pontra csökkentettük a hátrányt, de a Székesfehérvár újabb erőre kapcsolt, és 16:9-nél magabiztos előnyt harcolt ki. Bravúrral 20:20-nál sikerült egyenlítenünk, és a folytatásban Berkó Lili ász nyitása után 26:25-nél még fordítottunk is, de végül 29:27-re megnyerték a szettet és a meccset is a vendéglátóink, ami számunkra azt jelentette, hogy összesítésben 2-0-s hátrányban vagyunk a hetedik helyért folyó küzdelemben.

A harmadik összecsapás ‒ az elsőhöz hasonlóan ‒ a hazai pályánkon, az Illyés-Aramis Sportcsarnokban lesz május 6-án 20:00 órakor.

Női Extraliga rájátszás, 7-8. helyért, második mérkőzés

2023. május 2. 19:00 Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ, 107 néző.

MÁV ELŐRE SC-ST.Solar‒MTK Budapest 3:1 (-15, 22, -23, -27)

Játékvezetők: Kiss Z., Selega B.

MÁV ELŐRE SC-ST.Solar: Dvoracek 23, Ertz 17, Dolotova 1, Gilfillan 10, Tóth 16, Szabó 3. Csere: Kovács, Kiss (libero), Borostyán, Karnitskaya, Narancic, Szilágyi.

Vezetőedző: Przybylak Lukasz Marcin

MTK Budapest: Asonja 25, Tarr 6, Berkó 3, Garai 4, Tatár 9. Costa 18. Csere: Divényi, Weidemann (libero), Tarr, Endrődi, Varga, Szabó.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Elképesztően nagyot küzdött mind a két csapat, embertelen helyzetekből hoztuk vissza a szetteket, de a szerencse hiányzott ezek végén. Ugyanezzel a mentalitással kell belemennünk a szombati mérkőzésbe, ahol egyetlen célunk lehet csak. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!