Atlétika
Nemes Rita

Röplabda: hajszál hiányzott a pontszerzéshez a Gödöllő ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.11.26 Frissítve: 2023.11.26 Röplabda

Nagyot küzdöttek a mieink, de sajnos 3-1-re kikaptak.

Harmadik alkalommal mérkőztünk a Gödöllöi RC csapatával, a két Magyar Kupa mérkőzés elveszítése után a bajnokságban szálltunk velük harcba a pontokért. A mieinknek meggyűlik a baja mostanság a mérkőzések elkezdésével, ez viszont nem volt elmondható a vasárnap délutáni találkozónkra. Nem engedtük az ellenfelünknek, hogy hamar előnyt tudjon kialakítani, szoros csata folyt a pályán az elejétől kezdve.

15:12-nél Bene Róbertnek kellett időt kérnie, ám a kis szünet jót tett a mieinknek, és Kardos Bogi pontjával 18:17-nél a vezetést is átvettük. A vendégek is nagyobb sebességre kapcsoltak, 22:19-nél már náluk volt az előny, és a szettet is sikerült 25:21-re hozniuk.

A második etap viszont teljes mértékben a mi szájunk íze szerint alakult, olyannyira, hogy Bánki Borka zsinórban két megszerzett pontja után ellenfelünk kényszerült időt kérni 14:12-nél. A folytatásban visszajöttek a gödöllőiek, és rendkívül izgalmas végjáték elé nézhettünk 26:26-ról. Ezután a vendégek hibáztak, majd Endrődi Hanna ász nyitásával megnyertük az etapot.

A harmadik felvonásban hét ponttal is megléptek a gödöllőiek, sőt ezután már tíz is volt a különbség, ami sajnos a végére is megmaradt, 25:15-re elveszítettük a harmadik szettet.

A negyedik játszmát ugyan 6:2-es hátránnyal kezdtük, egymás után négy pontot szerezve hamar kiegyenlítettünk. Ezután fej-fej mellett haladtak a felek, és Briga Zsanett pontjával 20:20-as egálról mehettünk bele a végjátékba. A végletekig küzdöttek a mieink, hogy sor kerüljön az ötödik szettre, és pontot tudjanak lopni a Gödöllőtől, de a vendégcsapat 29:27-re megnyerte az etapot, ezzel 3-1-re pedig a meccset is.

Női NBI alapszakasz, 7. forduló

2023. november 26. 15:00, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 75 néző.

MTK Budapest‒Gödöllői RC 1-3 (-21, 26, -15, -27)

Játékvezetők: Jámbor T., Szarka J.

MTK Budapest: Kollár 4, Bánki 16, Vigh 3, Endrődi 7, Kardos 12, Briga 10. Csere: Divényi (liberó), Gellér, Jakab 6, Réthelyi 1, Darvas.

Vezetőedző: Bene Róbert

Gödöllői RC: Halla 12, Sólyom 3, Kökény 18, Kovács 7, Boros 17, Nagy 18. Csere: Maurer (liberó), Sorompó, Tóth 1, Máthé-Barabássy.

Vezetőedző: Szalay Attila

Bene Róbert: ‒ Nagyon jól játszottak a lányok, ezért sajnálom, hogy nem tudtuk kiharcolni az ötödik szettet, viszont annak örülök, hogy erre a játékra a továbbiakban tudunk építeni!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!