Taekwondo
Salim Sharif

Röplabda: Divényi Zita visszatér pályafutása kezdetei színhelyére

Publikálva: 2022.08.24 Frissítve: 2022.08.23 Röplabda

Játékosunk több év után újra kék-fehér mezt ölt.

Divényi Zita nálunk kezdte el szárnyait próbálgatni, az azóta eltelt időben viszont megjárta a Vasas és a Pécs csapatát is. Röplabdázónk most úgy döntött, hogy visszatér hozzánk. Zitával az eltelt időről beszélgettünk, illetve abba is beavatott minket, hogy a teremröplabda mellett a nyolc éve strandon is versenyző játékost hogyan fejleszti a homokon való szereplés. 

‒ Hogyan ismerkedtél meg a röplabdával, mik voltak az eddigi karriered főbb állomásai?

‒ Tízévesen ismerkedtem meg a röplabdával a nővérem jóvoltából. BSÉ-ben kezdtem el játszani, amiből később az MTK Budapest lett. Pár évet töltöttem itt miután a Vasas csapatába igazoltam, amit szintén nagyon szerettem és nagyszerű edzőkkel dolgozhattam együtt. Pécsi tanulmányaim miatt csapatot váltottam, és a PTE-PEAC-nál töltöttem egy évet.

‒ Mit szóltál a klub megkereséséhez? Milyen érvek befolyásoltak abban, hogy az MTK Budapestet válaszd?

‒ Nyár elején sokat gondolkoztam, hogy jöjjek-e újra a fővárosba játszani, így az MTK megkeresésének nagyon örültem. Nagy örömmel járok vissza a Városmajorba az edzésekre, jó érzés újra itt lenni, ahonnan elindultam. Nagy szerepet játszott a választásban az, hogy a klub a játékosokat támogatja a tanulmányaikban, amit így Budapestről is tudok majd folytatni.

‒ Milyen személyes céljaid vannak az ideigazolással, illetve a csapattal milyen terveitek vannak az Extraligában?

‒ Szeretnénk minél jobb helyezést elérni az Extraligában, illetve személyes céljaim között szerepel a fejlődés fizikailag is és mentálisan is.

‒ A te életedben a teremröplabdán kívül a strandröplabda is nagy szerepet játszik, mióta csinálod párhuzamosan a kettőt?

‒ Nyolc éve játszom strandröplabdát nyaranta, amivel edzésben tudom tartani magam a teremszezonra is. Teljesen más hangulata van a két sportnak, így nehéz őket összehasonlítani. Különösen tetszik, hogy a fordulókat különböző helyszíneken rendezik, ezáltal több helyre jut el az ember nyáron az edzéseken kívül.

Fotó: Kispest SE

‒ Mi az, amiben más a két sport a helyszín miatt? Mit tud hozzáadni az egyik a másikhoz?

‒ Strandon kicsit gyorsabban történnek a dolgok ‒ a pontok és a szettek miatt ‒, mint a teremröplabdánál, illetve mivel csak ketten vagytok a pályán, jobban magadra vagy utalva. Mindkét sportnál elengedhetetlen a koncentráció és a fegyelmezett játék, így remélem, hogy ebből merítve nyitásfogadásban és mezőnyben is tudom majd a csapatot segíteni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!