Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Röplabda: búcsú az MVM Magyar Kupától

Publikálva: 2021.12.18 Frissítve: 2021.12.18 Röplabda

Kettős győzelemmel a Swietelsky-Békéscsaba együttese jutott az elődöntőbe.

Lejátszotta a 2021-es év utolsó mérkőzését női röplabdacsapatunk. Az MVM Magyar Kupa negyeddöntőjének második találkozóján a Békéscsaba otthonába látogattunk. A hazai együttes kellő önbizalommal és nyugalommal fogadhatta lányainkat, hiszen a párharc első felvonásában 3:0-ás győzelmet aratott.

Az első szettben állva hagyott minket a hazai csapat, hiszen már a kezdetekkor megnyugtató előnyre tettek szert, 7-3-ra vezettek. Ezt követően egymás után négy pontot értek el úgy, hogy mi nem tudtuk hatástalanítani a támadásaikat, így már 11-3-as állásnak örülhettek. Míg mi egy-egy pontot elértünk, addig ők mindig visszavették az irányítást, egyhuzamban három, sőt négy pontokat szereztek. A játszmában egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük, végül 25-14-es különbséggel hozták az első szettet.

A második játszmában felcsillant a remény, hiszen nagyon szoros küzdelem folyt a pályán. Előbb Tatár Gréta pontszerzésével egy ponttal vezettünk, majd Kilyénfalvi Zsófia eredményes sánctevékenysége hozott újabb pontot számunkra, ezzel 6-8-nál már nálunk volt a fór. Ám az Extraliga éllovasa sem hagyta magát, rontott nyitásunknak és Drpa pontszerzésének köszönhetően hamar egyenlíteni tudtak. Az eddig kiharcolt nyolc pontba beleragadtunk, a hazaiak viszont gyűjtögették szépen a sajátjaikat, így nagyobb különbséggel vezettek 15-8-ra. A továbbiakban Windisch Kinga kiváló támadásával felzárkóztunk két pontnyira, de ennél közelebb nem kerültünk a Békés megyeiekhez a szett során. Végezetül a második játszmát 25-17-re nyerték.

A harmadik szettben 4-4-ig fej-fej mellett haladt a két együttes, ám ismét meglépett a hazai gárda, ugyan még csak pár ponttal, de átvette a vezetést. 11-7-es állásnál ismét állva hagytak minket, hiszen megállíthatatlanul termelték a pontokat, 7-0-s szériát követően már tizenegy pont volt az előnyük. Lányaink derekasan harcoltak és küzdöttek az egész találkozón, de elfáradtak a harcban, a harmadik játszmát 25-11-es különbséggel húzta be a békéscsabai egylet.

MVM Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Swietelsky-Békéscsaba─MTK Budapest 3:0 (-14, -17, -11)

Swietelsky-Békéscsaba: Drpa, Glemboczki, Zólyomi, Kornienko, Strunjak, Klisura. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu.

Vezetőedző: Tóth Gábor

MTK-Budapest: Borsos, Kilyénfalvi, Sziládi, Boskó, Windisch, Tatár. Csere: Szalai, Weidemann (liberó), Giommarini, Varga, Spaethling, Petri, Berkó.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté vezetőedző értékelte a mai mérkőzést: – Gratulálok a Békéscsabának, megérdemelten jutottak tovább, sok sikert kívánok nekik az MVM Magyar Kupa további küzdelmeiben. Nagyon küzdöttek lányaink ezen a mérkőzésen, több olyan játékelem is volt, amiben láttam a javulást, ám minden szettben volt egy olyan pont, amibe beleragadtunk és nem tudtunk továbblépni belőle, így sajnos ez okozta a vereséget. Békés karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánok mindenkinek!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!