Atlétika
Nemes Rita

Röplabda: bemutatkozik másik légiósunk, Anja Asonja

Publikálva: 2022.08.13 Frissítve: 2022.08.12 Röplabda

Új igazolásunk a szerbiai szuperligából érkezik.

Anja Asonja hosszú évek után döntött úgy, hogy elhagyja belgrádi klubját, és új kihívások elé állítja magát. A 22 éves játékos utánpótlás-válogatottként Európa-bajnoki és világbajnoki címet is szerzett a szerb nemzeti együttessel. A 190 centiméter magas légiós a karrierje eddigi alakulásáról, illetve a váltás okáról mesélt nekünk.

‒ Hogyan alakult a röplabdás karriered?

‒ Nagyon korán elkezdtem röplabdázni Boszniában. Néhány évvel később országos elsők lettünk az U14-es bajnokságban, így adódott egy lehetőség, hogy nagyobb klubhoz igazoljak, ahol játékosként sokat fejlődhettem. Ez a klub a Red Star Belgrad volt, Szerbia egyik legjobb klubja. Volt esélyem a válogatottban játszani, elég sikeresek voltunk.

‒ Miért döntöttél úgy hosszú évek után, hogy elhagyod a korábbi klubod?

‒ A Red Starnál eltöltött hét év után úgy döntöttem, hogy itt az ideje néhány új kihívásnak az életemben, így csatlakoztam az MTK-hoz. Elsősorban azért döntöttem így, mert van bőven lehetőségem fejlődni az edzőim segítségével, Nagyon fiatal csapatunk van, tele sok tehetséges lánnyal, nagyon sokat kell dolgoznunk, aminek én is örömmel állok elébe. A célunk az Extraligában való helyünk bebiztosítása, és nagyon keményen fogunk dolgozni, hogy elérjük ezt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!