Taekwondo
Patakfalvy Luca

Röplabda: Békéscsabára utazunk

Publikálva: 2021.12.18 Frissítve: 2021.12.17 Röplabda

Az MVM Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágója következik.

December 18-án – szombaton – 18:00 órai kezdettel utoljára lép pályára az idei évben női röplabdacsapatunk. A kék-fehér lányok a Swietelsky Békéscsaba együttesével mérkőznek meg idegenben, az MVM Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

A mieink hazai pályán egy héttel ezelőtt fogadták az Extraliga listavezetőjét. A budaörsi Illyés-Aramis Sportcsarnokban akkor 3:0-ás vendégsiker született. Leiszt Máté tanítványai mindent megtettek az összecsapáson, de nem sikerült megnehezíteniük az éllovas dolgát. Az MVM Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közötti mérkőzés első felvonásában az idáig veretlen békéscsabai lányok mieinkre tudták erőltetni az akaratukat, ahogy ez a szettek során egyre jobban megvalósult, a hazai gárda nemcsak fizikálisan, de mentálisan is felőrlődött. Végül a Békés megyei együttes 14:25, 15:25 és 18:25 szettarányokban győzedelmeskedett.

Leiszt Máté vezetőedzőt kérdeztük a visszavágóval kapcsolatos elvárásairól: ─ Az első mérkőzésen voltak a játékunkban bizonyos elemek, melyekben nem jól teljesítettünk, illetve többet hibáztunk, mint amennyit szoktunk, ennek tudható be, hogy könnyen eldőlt a mérkőzés végkimenetele, és nem voltunk képesek megnehezíteni ellenfelünk dolgát. A visszavágón szeretnénk stabilabb játékot produkálni, a maximumot kihozva magunkból jó teljesítménnyel búcsúztatni az idei évet. 

 

 

 

A folytatásban sem lesz egyszerűbb dolga lányainknak, hiszen a békéscsabaiak hazai közönség előtt, a 2021-es év utolsó összecsapásán tele önbizalommal és motivációval lép parkettre. Ennek ellenére röplabdázóink mindent el fognak követni annak érdekében, hogy kemény menetté tegyék a meccset a Swietelsky-Békéscsaba játékosai számára.

A visszavágót a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!