Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: az UTE nyerte a rájátszás párharcát (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.19 Frissítve: 2022.04.19 Röplabda

A mieink a DVTK ellen folytatják.

Fontos találkozónak néztek elébe női röplabdázóink, hiszen amennyiben az UTE győzelmével ér véget ez a mérkőzés, akkor nincs további párharc ellenük, míg, ha mieink nyernek, akkor további összecsapás várható a lila-fehérek ellen. Az UTE sikere esetén kék-fehér lányaink a 7-8. helyért folytatják a rájátszás, ugyanis ellenfelünknek lesz lehetősége elérni az 5-6. pozíció egyikét a továbbiakban.

Az első szett az előző két meccshez hasonlóan nagyon szorosan kezdődött, hol az egyik fél, hol a másik ragadta magához az irányítást. Ám 8:8-at követően három ponttal meglépett ellenfelünk, ami rögtön Leiszt Máté időkérését is jelentette. A kis szünet sem lendítette vissza a lila-fehéreket, hiszen hárompontos előnyüket tovább növelték, és már 14:9-re vezettek. A hazaiak nagyobb előnyének kialakításához sajnos a mi hibáink is hozzájárultak, mert egymás után két rossz nyitást is vétettünk, ezzel pedig 19:13-nál a szett eddigi legnagyobb mínuszában voltunk. A hazai csapat innentől pedig nem engedte ki a kezéből az etapot, és 24-19-re nyerték azt.

A második felvonást a lila-fehérek kezdték jobban, de 4:3-nál fordult a kocka, és mi kerültünk előnybe. Windisch Kinga parádés nyitásainak köszönhetően pedig 6:3-nál ellenfelünk edzőjének nem tetszettek a pályán látottak, így ő kényszerült időt kérni. A szusszanás sem törte meg a lendületünket, 8:4-re vezettünk. A hazai csapat nem hátrált meg, folyamatosan dolgozta le előnyét, míg végül 14:13-nál egyre közelítettek meg minket, és 18:18-nál egalizálni tudtak. Ugyan sikerült újra hárompontos előnyt kialakítanunk, de 23:23-as állásnál izgalmas végjátéknak nézhettünk elébe, amit mi nyertünk meg 25:23-ra.

1-1-es döntetlen állásról folytatódott a mérkőzés a harmadik szettel. Nagyon erősen kezdték Horváth András tanítványai a szettet, 4:0-nál Leiszt Máté magához is rendelte sajátjait. Úgy tűnt vérszemet kapott a hazai együttes, és minden igyekezetükkel azon vannak, hogy pontot tegyenek a párharc végére. A harmadik felvonásban sima győzelmet mértek ránk, amellyel már 2-1-re vezettek a mérkőzésen.

A harmadik szett elejét is uralták, ám 13:13-nál Leiszt Máté lányainak sikerült kiegyenlíteni. Ezután még a vezetést is átvettük, de 20:20 után 5-0-s sorozattal megnyerte a szettet ellenfelünk, mellyel nemcsak a meccset, de a rájátszás ezen körének sikerét is magáénak tudhatta az UTE együttese. A folytatásban mieink a DVTK ellen mérkőznek meg ki-ki találkozókon.

Női Extraliga rájátszás 5-8. hely, harmadik mérkőzés

2022. április 19. 18:00, Budapest, UTE Röplabda Csarnok, 122 néző.

UTE‒MTK Budapest 3-1 (-19, 23, -12, -20)

Játékvezetők: Csizmarik J., Selega B. (Hegedüs B., Nyisztor O.)

UTE: Del Rio Preval 6, Krasteva 20, Ambrosio 10, Koleva 13, Ovecková 6, Petőváry 16. Csere: Dömsödi (liberó, Gyimes 1.

Vezetőedző: Horváth András

MTK Budapest: Giommarini 9, Kilyénfalvi 9, Tettamanti 5, Berkó, Windisch 12, Tatár 14. Csere: Szalai, Weidemann (liberó), Borsos, Sziládi, Boskó 4.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Gratulálok az Újpestnek, megérdemelten jutottak tovább ebből a párharcból. Tovább fejlődtünk, erőteljesebben játszottunk már, nüanszok döntöttek az ellenfelünk javára a mai napon. Mostantól viszont a DVTK elleni meccsekre kell koncentrálnunk, és minden erőnkkel azon dolgozni, hogy mi nyerjük meg a három győzelemig tartó sorozatot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!