Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Röplabda: az U12-től az U20-ig pályára léptek csapataink

Publikálva: 2023.02.13 Frissítve: 2023.02.13 Röplabda

A hétvége mindkét napján felvettük a harcot ellenfeleinkkel.

Szombaton az U20 nyitotta a mérkőzések sorozatát, játékosaink az UTE csarnokában küzdöttek meg a hazai, illetve a gödöllői gárda ellen. Tímár Edit alakulata sajnos mindkét meccset elveszítette. A lila-fehérek ellen nagy csata folyt a pályán, felválta nyerték a felek a szetteket, így 2:2-nél mindent eldöntő ötödik etapra került sor. Ám a végső szettet a hazai csapat nyerte 16:14-re, mellyel 3:2-es győzelmet aratott. A második meccsen a Gödöllői RC ellen 3:0-ra kaptak ki a mieink.

U12-es lányaink Szombathelyen, az alapszakasz utolsó fordulóját játszották le. Az első meccs nagyon izgalmas, jó hangulatú találkozóra sikeredett, ahol a mieink nagyot küzdöttek, és ez meg is hozta az eredményét.

MTK kék‒VASAS „B” 2:1 (22, 22, -23)

A második találkozó már sokkal nehezebb volt, ugyanis ellenfelünk csapatában rendkívül jó adottságokkal rendelkező játékosok vannak, akik már magasabb szintű technikai megoldásokkal tudtak érvényesülni. 

MTK kék‒SZOSI 0:3 (-18, -15, -15)

Horváth Réka a következőképp értékelte a két összecsapást. ‒ Összességében elégedett vagyok a lányok hétvégi teljesítményével, hoztuk a jó a hangulatot és izgalmakban is volt részünk.

Vasárnap Magyar Liza és Benkóné Kőrös Mária U15-ös alakulatai vették birtoka a pályát. Előbbi gárda hazai pályán bizonyíthatott, és a következő eredmények születtek.

MTK fehér‒ÉDRA-Máv Előre Akadémia „B” 3:2 (12, -16, 17, -19, 14)

MTK fehér‒Veszprém Volley 3:0 (-9, -12, -14)

Magyar Liza így értékelte csapata teljesítményét. ‒ Nagyon szépen játszottak a lányok, az első meccsen voltak megingások, de a téthelyzetben ott voltunk a pályán szívvel-lélekkel. Külön örülök, hogy a csapat minden tagjának tudtam játéklehetőséget adni és mindenki élt is vele ügyesen. Gratulálok a lányoknak!

A csapat tagjai: Barna Luca, Nagy Liza, Muszkás Lili, Buzder-Lantos Nóra, Kamber Teodora, Szrebro Zoé (CSK), Szálka Dorottya, Csizmadia Petra, Verebély Lilla, Németh-Bedike Zoé, Nagy Alexandra Nina, Somogyi Hanna.

Edző: Magyar Liza

Másik csapatunk hosszú utazás után kezdhette meg a meccseket, hiszen Békéscsabára látogattak, ahol sajnos nem sikerült győzelemmel hazatérniük, pedig az első összecsapást nagyon jól kezdték, ám a folytatást ellenfelük uralta.

EVSI-A‒MTK kék 3:2 (14, 10, -19, -22, -13)

BRSE-kék‒MTK kék 3:0 (-18, -23, -18)

Csapat: Csuta Leila, Feng Zitong, Tóth Kinga, Kurucz Anna, Egressy Róza, Tisza Fruzsina, Frey Gréta, Kiss Luca, Fáczán Nina, Hegyi Hédi, Kelemen Lotti, Páhi- Gasparovics Róza.

Edző: Benkóné Kőrös Mária

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!